Elektrofag

Gå direkte til

Utdanningsprogrammet elektrofag gir deg nødvendige kunnskaper for å ta de sertifikater og fagbrev som kreves for å jobbe innenfor elektrofaget.
Foto: nordsveenravndal.no

Dine mål og muligheter

Elektrofag fører til et mangfold av yrker for installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer.

Opplæringsløp

Etter gjennomført Vg1 elektrofag kan du hos oss velge mellom Vg2 elenergi og Vg2 data og elektronikk.

Vg2 elenergi gir deg muligheter til yrkesutdanning som blant annet elektriker og energimontør. Det vil si at du kan ta sertifikat for å jobbe med elektrisk installasjon i bygninger. Du kan også bli elektromontør ved energiverk og sørge for strøm til forbruker.

Vg2 data og elektronikk gir deg muligheter til å ta fagbrev som dataelektroniker, produksjonselektroniker, telekommunikasjonsmontør eller innen romteknologifaget. Alle sertifikater og fagbrev forutsetter gjennomført læretid i faget.

Bilde fra elektrofagBilde fra elektrofag

Etter Vg2 fortsetter du som lærling i to år innenfor det programområdet du har valgt. Opplæringen avsluttes med fag- eller svenneprøve. Ved bestått prøve får du fag- eller svennebrev og har kompetanse som fagarbeider. Noen velger å fortsette med Vg3 påbygging til generell studiekompetanse, for deretter å ta en høyskoleutdanning. Du kan også ta høyere utdanning etter du har fått fagbrev.

Slik jobber vi

Vi bruker ulike opplæringsmetoder som prosjektarbeid, gruppearbeid og forelesninger innenfor ulike tema i læreplanen, og du får god trening i å samarbeide med dine medelever.

Fag du møter

På Vg1 har du både programfag, fellesfag og yrkesfaglig fordypning (YFF). Programfagene er elektriske kretser og nettverk og energi og styresystemer. Fellesfagene er engelsk, matematikk, naturfag, og kroppsøving. I yrkesfaglig fordypning lærer du mer om områder du interesserer deg spesielt for.

Fellesfag på Vg2 er norsk, samfunnsfag og kroppsøving. Du har også programfag og YFF der opplæringen foregår ute i bedrift.

Viktig å tenke på

Du bør være teknisk interessert og ha sans for matematikk. I tillegg bør du være systematisk, arbeidsom, kreativ og like å løse tekniske utfordringer.

Noen aktuelle yrker

Automatiker
Kulde- og varmepumpemontør
Avioniker
Produksjonselektroniker
Dataelektroniker
Romteknolog
Elektriker
Signalmontør
Elektromotormontør
Ingeniør
Transformatorreperatør
Sivilingeniør
Energimontør
Energioperatør
Flymotormekaniker

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?