Toppidrett med e-sport

Gå direkte til

Skoleåret 2020-2021 blir toppidrett med e-sport søkbart som utdanningstilbud ved Holmestrand vgs! Søker du e-sport hos oss, følger du studiespesialiserende utdanningsprogram samtidig som du får toppidrett med e-sport som programfag. Yrkesfagelevene våre søker de yrkesfag på vanlig måte. De velger e-sportfaget etter skolestart på vg1.

E-sport har opplevd stor vekst de seneste årene både på verdensbasis og i Norge, og gjør seg etter hvert gjeldende som en idrettsgren på linje med tradisjonelle idretter. E-sportfaget gir kompetanse og ferdigheter som etterspørres av næringslivet.

Organisering av programfaget toppidrett med e-sport

Programfaget toppidrett med e-sport er et 5-timersfag. I vg1 studiespesialisering kommer det i tillegg til de obligatoriske 30 timene i uken. I vg2 og vg3 inngår faget som det frie programfaget, som altså kan kombineres med studiespesialisering (realfag, eller språk, samfunnsfag og økonomi). For yrkesfagelevene blir e-sport fem av timene i løpet av skoleuka.

Undervisningen

Elevene konkurrerer med elever på andre skoler som tilbyr programfaget e-sport i Norge. Vi deltar også med skolelag i Telialigaen. Programfaget toppidrett med e-sport følger læreplanmålene til toppidrett som innebærer blant annet kosthold, skadeforebyggende trening, ferdighets -og prestasjonsutvikling, ergonomi, regelverk og systematisk og målrettet trening. Det betyr også at e-sport innebærer fysisk aktivitet.

Søking og inntak

Du søker Holmestrand vgs og toppidrett med e-sport gjennom vigo.no. Tilbudet vårt heter "Studiespesialisering med toppidrett".

Utstyr

Helt nytt utstyr av topp kvalitet står klart for oppstarten av programfaget toppidrett med e-sport høsten 2019! Utstyrspakken er komplett og elever som velger e-sport vil ikke behøve å ta med eget utstyr på skolen.

Les mer om utstyret her.

OMEN by HP

Intel Core i7-8700

HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2666

256 GB SSD NVMe & 1TB 7200

GFX Nvd GeF 8GB RTX2080

PSU 500W ATX

Windows 10 Advanced

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?