MK - Medier og kommunikasjon

Gå direkte til

Det beste fra studiespesialiserende kombineres med det beste fra den populære yrkesfaglige MK. Etter å ha fullført det treårige studieløpet, får du både studiekompetanse og ettertraktet kompetanse om moderne medier. Årene på Holmestrand videregående skole vil forberede deg godt for videre jobbing eller utdanning innen ulike medieretninger som fotografi, grafisk design, lyd og radio, webdesign, filmskaping og journalistikk.

Undervisningen

Undervisningen i mediefagene er i stor grad organisert i prosjektarbeid hvor du jobber med de ulike medieretningene. Første året er det felles MK-programfag, andre året er det fem timer til valgfritt programfag og tredje året er det ti timer. De valgfrie programfagene gir deg mulighet til å fordype deg i tekst, bilde (foto og film), kreativ lyddesign, grafisk design og nye medier. I tillegg til den mediefaglige undervisningen vil du også ha de nødvendige fellesfagene for å få studiekompetanse.

Se eksempel på timeplaner her

Utstyret

Medier og kommunikasjon på Holmestrand videregående skole disponerer flotte, moderne fasiliteter og utstyr av høy profesjonell kvalitet. Foto- og filmstudio med svart, hvit og grønn (chroma key)-bakgrunn, dedikerte lydrom til både radio- og musikkinnspilling, profesjonelle speilreflekskameraer med ulike objektiv, profesjonelle HD-videokameraer, kamerakran, tegnebrett, eksterne lydopptakere og mikrofoner til å ta med i felten, for å nevne noe.

Utstyrskrav

Les mer om utstyrskrav og arbeidsmateriell for MK 

Studieforberedende løp

Medier og kommunikasjon gir deg altså kombinasjonen av generell studiekompetanse og en solid mediefaglig bakgrunn. Behovet for folk som forstår medier og som også kan kommunisere godt på flere måter er ønsket i nesten hvilket som helst yrke du senere vil komme til å velge.

Fremmedspråk

Les mer om skolens tilbud av fremmedspråk her.

Les mer om Medier og kommunikasjon på Vilbli.no

Les mer på vilbli.no

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?