Lytt til tekst
SØK MENY

Kultur i Vestfold

Gå direkte til

Kunst og kultur er viktig i seg selv, men har også ringvirkninger for samfunnet som helhet. Et velfungerende kulturliv er en forutsetning for bærekraftig utvikling av demokratiet, trivsel, helse og verdiskapning.

Få andre områder kan på samme måte som kultur bringe mennesker sammen, skape møteplasser, dialog, perspektiver, ideer, og bidra til utvikling av individer og samfunn. Å arbeide for et levende kulturliv i fylket er en viktig oppgave for fylkeskommunen. Kultursektoren løser oppgaver i nært samarbeid med kommuner, kulturinstitusjoner, frivillige organisasjoner. Noen av våre satsingsområder er:

Den kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken (DKS) er en nasjonal ordning hvor alle skoleelever får møte profesjonell kunst og kultur i ulike sjangre; musikk, dans, teater, visuell kunst, film, arkitektur, litteratur og kulturarv. En av Norges største kultursatsinger, startet i Sandefjord i 1997, nasjonal ordning fra 2001.

Marked for Musikk

Marked for Musikk er Norges største visningsarena for musikkproduksjoner rettet mot barn og ungdom, og en kompetansearena med fagseminarer knyttet til musikkformidling innenfor aldersgruppen. Hit kommer store og små arrangører fra hele landet på jakt etter gode konserter for sine unge publikummere. Arrangeres hver høst i Larvik.

Arbeidslivets KulturSeilas

Arbeidslivets KulturSeilas (AKS) er et toårig kulturprogram for private og offentlige bedrifter i Vestfold. Kulturprogrammet gir de deltakende bedriftene varierte kulturopplevelser av høy kvalitet innen scenekunst, musikk og litteratur, på arbeidsplassen i arbeidstiden. 34 vestfoldbedrifter med i Arbeidslivets KulturSeilas.

Litteraturuka

Litteraturuka i Vestfold har siden etableringen i 1997 vært den ledende litteraturfestivalen på vestsiden av Oslofjorden. Hovedfokuset for festivalen er å bringe litteratur og forfattere til alle kommunene i Vestfold årlig i uke 45. Litteraturuka ønsker å være en litteraturfestival som holder terskelen lav og kvaliteten høy.

Ung Kultur Møtes 

Ung Kultur Møtes (UKM) er Norges største visningsarena og møteplass for ungdomskultur, der deltakerne viser fram hva de kan innenfor eksempel musikk, teater, dans, film og visuelle uttrykk som bilde og skulptur. Fra 2018 har Vestfold tatt mål av seg til å løfte UKM opp til nye høyder. Med prosjektet har vi hentet inn kompetanse, og knar for tiden sammen gode emner for videre bearbeiding inn i UKM-verden.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?