Lytt til tekst
SØK MENY

Europeisk mobilitetsuke 2019

Gå direkte til

Sammen med mennesker over hele Europa blir vi i Vestfold oppfordret til å prøve alternativer til bilkjøring. Velg rett reisemiks – ta bussen, gå eller sykle når du kan, kjør når du må.
Fredag 20. september er det bilfri dag i Vestfold.

Hvert år fra 16. til 22. september deltar mer enn 2000 europeiske byer i en felles kampanje for miljøvennlig transport.

Det blir Europeisk mobilitetsuke i Vestfold også. Vestfold fylkeskommune markerer uka i samarbeid med Sandefjord kommune, Tønsberg kommune, Horten kommune, Vestfold kollektivtrafikk, Fylkesmannen i Vestfold og Statens vegvesen.

Sammen med mennesker over hele Europa blir vi i Vestfold oppfordret til å prøve alternativer til bilkjøring. Det finnes mange alternativer til bil, og under mobilitetsuka utfordres du til å bytte ut noen av bilturene med sykkel, buss eller en gåtur.

Hvorfor ikke bruke mobilitetsuka som en mulighet til å bytte ut noen av bilturene med sykkel, buss eller en gåtur? Vil du teste bussen, koster alle enkeltbilletter i appen VKT Mobilbillett kun 10 kroner over hele Vestfold under mobilitetsuka.

Bli med på bilfri dag 

Fredag 20. september er det bilfri dag i Vestfold. Ta en bilfri dag for miljøet – nå er det de voksnes tur til å vise sitt engasjement ved å la bilen stå én dag. 

Arbeidspendlere vil erfare hvordan det er å gjennomføre en bilfri dag, og sitter forhåpentligvis igjen med erfaring av at det er enklere og mer attraktivt å la bilen stå. Ved å la bilen stå en dag, kan det bevisstgjøre arbeidspendlere om at «hver tur teller» for seg selv, andre og miljøet.

Mer informasjon om bilfri dag fredag 20. september

Helt grønn skolevei

«Helt grønn skolevei» skal føre til at skolebarn skal komme seg til og fra skolen på en miljøvennlig og sunn måte, samtidig som mindre biltrafikk rundt skolene skaper tryggere skoleveier.

Her kan du lese mer om Helt grønn skolevei.

Buss for en tier

Vil du teste bussen, koster en bussbilett kun 10 kroner i appen VKT Mobilbilett under mobilitetsuka.

Arrangementer og aktiviteter 

I løpet av Europeisk mobilitetsuke i Vestfold vil det foregå flere arrangementer, aktiviteter og kampanjer som skal bevisstgjøre dagens bruk av reise og transport. 

Sykkelfilmfestival 11/9

Tønsberg får sin egen sykkelfilmfestival som markerer åpningen av Europeisk mobilitetsuke. Festivalen er et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Tønsberg kommune, Pulserende Kystperle, Tønsberg sentrum og Tønsberg filmklubb.

Slik gikk det på sykkelfilmfestivalen.

Morgenaksjon 16/9

Vestfold fylkeskommune, Sandefjord-, Horten- og Tønberg kommuner, Vestfold kollektivtrafikk og Statens vegvesen heier på de som reiser miljøvennlig, og derfor er det morgenaksjon i Sandefjord, Tønsberg og Horten. 

Der kan du få møte fylkesordfører Rune Hogsnes i Tønsberg og ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord.

Når: Mandag 16. september kl.07.00 - 09.00

Hvor: Sandefjord, Tønsberg og Horten

Seminar om sykkeltilrettelegging 17/9

I samarbeid med Transportsykkel i Vestfold arrangeres det et miniseminar om sykkeltilrettelegging i kommunene.

Når: Tirsdag 17. septmeber kl.12.00 - 14.00

Hvor: Sandefjord bibliotek

BYLIVkonferansen 17/9 - 18/9

Når: Tirsdag 17. septmeber - onsdag 18. september 

Hvor: Quality Hotell Tønsberg 

Mer om BYLIVkonferansen her.

Åpning av «parklets» 17/9

Vestfold fylkeskommune plasserer bymøbler (parklets) som passer inn på parkeringsplasser. Bymøblene er midlertidige intallasjoner som strekker fortauet og erstatter parkeringsplasser med byliv. 

Leder av hovedutvalget for samferdsel og areal Hans Hilding Hønsvall og Tønsbergordfører Petter Berg vil åpne installasjonene. 

Når: Tirsdag 17. september 

kl.09.00 - 09.15

Hvor: Kammergata i Tønsberg 

Bilfri dag 20/9

Ta en bilfri dag for miljøet – nå er det de voksnes tur til å vise sitt engasjement ved å la bilen stå én dag. 

Når: Fredag 20. september 

Hvor: Vestfold

Mer om bilfri dag 

Sykkelens dag i Sandefjord 21/9

Det arrangeres Transportsykkeltreff på torvet i Sandefjord. Innbyggerne kan se på og prøve forskjellige transport el-sykler, og med det få økt kunnskap og eventuelt motivasjon til selv å kjøpe transportsykkel. 

Når: Lørdag 21. september 

Hvor: Sandefjord sentrum

Sykkelens dag i Tønsberg 21/9

Det er Sykkelens dag på Farmannstorvet i Tønsberg. Arrangementet skal bidra til å spre entusiasme for hverdagssykling. Det vil være transportsykkeltreff, mulighet for å prøve forskjellige sykkeltyper, sykkellek for barn og informasjon om sykkelplaner for Tønsberg.

Når: Lørdag 21. september 

Hvor: Farmannstorvet i Tønsberg

I tillegg vil det bli spilt kokkespill på Rådhuset i Tønsberg hver dag i løpet av den Europeiske Mobilitetsuka. Det blir spilt melodier knyttet til det å gå, sykle og ta buss.

Bilder 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?