Lytt til tekst
SØK MENY

Fagskoletilbudet

Gå direkte til

Fagskoler gir høyere yrkesfaglig utdanning

Fagskoleutdanning er en yrkesrettet utdanning som bygger på fagbrev eller tilsvarende kompetanse.

Utdanningen gir kompetanse som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. Den er tilpasset slik at du kan ta utdanning mens du er i jobb. Fagskolene gir korte, yrkesrettede utdanninger. Det vanligste tilbudet er 2 år på deltid som gir 60 studiepoeng. 

Det finnes private og offentlige fagskoler. Fra 2018 har fylkeskommunen overtatt forvaltningsansvaret for all fagskoleutdanning i regionen.

I Vestfold har vi flere private fagskoletilbydere innenfor helse og omsorgsfag i tillegg til den offentlige Fagskolen i Vestfold. Fagskolene drives etter Lov om fagskoler.

 

 Fagskolen i Vestfold

 

Fylkeskommunen får nye nettsider fra 1. januar 2020

På nettsidene til Vestfold og Telemark fylkeskommune, som etableres fra 1. januar, vil det bli lagt ut informasjon både til søkere og til fagskolene i det nye fylket. Nettsidene er under utvikling. Adressen til den nye nettsiden blir www.vtfk.no 

Informasjon til fagskolene

Inntil videre legger vi kun ut nødvendig informasjon på de eksisterende fylkeskommunenes nettsider. Dette er i første rekke informasjon til fagskolene i regionen, slik at disse kan søke om ledige midler til studieplasser fra høsten 2020.

Informasjonen legges ut med forbehold om fylkestingets godkjenning 17.12.19 (sak 25/19 Prinsipper om kriterier for tildeling av tilskudd til fagskoleutdanning 2020).

Tilskudd til høyere yrkesfaglig utdanning

Frist for å sende inn søknad er 01.01.2020. Last ned søknadsskjema her.

Søknaden kan sendes inn enten per post eller på e-post.

  • Per post: Vestfold og Telemark fylkeskommune, Postboks 2844, 3702 Skien
  • På e-post: post@vtfk.no

Kontaktperson: Nils Thorbjørn Myhren, 37 90 72 16 / 479 04 048

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?