Vi jobber med nettsidene for fremtidens litteraturfestival, men er snart tilbake!

MENY

Om Litteraturuka

En litteraturfestival for hele regionen 

Litteraturuka i Vestfold har hele Vestfold som sin scene, med arrangementer i alle fylkets kommuner hvert år. Litteraturuka 2018 arrangeres fra 5. - 11. november 2018.

Fra nabofylkene er veien svært kort til våre arrangementer. Som arbeidsmotto har vi «lav terskel inn – høy kvalitet ut». Det betyr at vi ønsker å være en litteraturfestival av høy kvalitet, med et bredt tilbud til allmennheten. Vårt mål er å bringe litteraturen og debatten dit folk bor.

Uke 45 er Litteraturuka i Vestfolds faste festivaluke. Slik har det vært siden 1997. Gjennom denne uka arrangerer vi over hele Vestfold. Siden oppstarten i 1997 har Litteraturuka i Vestfold stadig utviklet seg og er i dag en stor og synlig litteraturfestival på vestsiden av Oslofjorden.

Litteraturuka i Vestfold eies og drives av Vestfold fylkeskommune. Porgrammering og gjennomføring gjøres i nært samarbeid med bibliotekene og andre kulturarenaer i fylket. Festivalledelsen og det kunstneriske ansvaret er lagt til Vestfold fylkesbibliotek, som er en del av kultursektoren i Vestfold fylkeskommune.

Blant de faste bidragsytere er Vestfold fylkeskommune, Kulturrådet og alle Vestfolds kommuner. Litteraturuka i Vestfold samarbeider med en rekke aktører innen forlag, bibliotek, kulturhus, videregående skoler, ulike kulturaktører og interesseorganisasjoner. Vi knytter stadig til oss nye samarbeidspartnere, så ta gjerne kontakt med oss for gode idèer.

Les programmet for Litteraturuka 2018.