Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfolds første sykkelfilmfestival

Her er skuespillerne som er med i Mats Grorud sin premierefilm «Gul sykkel». Foto: VFK
Nå har Vestfold sin egen sykkelfilmfestival hvor to filmer har Norgespremiere. Festivalen markerer åpningen av Europeisk mobilitetsuke 2019, som er en årlig, internasjonal dugnadsuke for å fremme miljøvennlige reiser 16. – 22. september.

Sykkelfilmfestivalen er i et samarbeid med Vestfold fylkeskommune, Tønsberg kommune, Statens vegvesen, Tønsberg sentrum, SykkelfilmfesticaPulserende kystperle og Tønsberg filmklubb. Filmpremierene vil bli vist på sykkelfilmfestivaler i Tønsberg, Trondheim og Bergen.

– Jeg synes det er fint at vi åpner mobilitetsuka med en filmfestival på Stasjonen i Tønsberg med sykkel i fokus. Her kan det hentes inspirasjon til å bruke sykkelen i hverdagen, sier leder av hovedutvalget for samferdsel og areal, Hans Hilding Hønsvall. 

Hva kan du frakte på en sykkel?

Hensikten med festivalen er å samle folk for å se film om sykling, diskutere og ikke minst feire sykling i Tønsberg. Filmfestivalansvarlige Lene Stenersen fra Statens vegvesen forteller at festivalen er egnet for alle.

– Dette er et lavterskelarrangement der alle kan komme sammen for å lære, diskutere lokale sykkelspørsmål, bli inspirert til å sykle og hygge seg med gode filmer, sier Stenersen.

Tema for sykkelfilmfestivalen er «Hva kan du frakte på en sykkel?». Programmet består av en blanding av korte og lengre filmer om årets tema som er «transport-sykling».

Se hva som skjer under den Europeiske mobilitetsuka i Vestfold.

To Norgespremierer

Festivalen har hele to Norgespremierer.

– Vi har den gleden av å vise to filmer som for første gang blir vist på norske skjermer. Den ene filmen er til og med lokalinspirert, så det passer fint at den blir vist i Tønsberg, sier Stenersen.

«Motherload»: Filmen Motherload er en dokumentar om en mors søken etter å forstå hva som skjer med mennesker og miljø i vår digitaliserte tidsalder, og hvordan transportsykler kan være løsningen på alt.

«Gul sykkel»: Den andre kortfilmen heter Gul sykkel og er laget av animatør og filmskaper Mats Grorud i samarbeid med Robin Jensen. Mats er bosatt på Nøtterøy og har hentet inspirasjon til filmer fra sitt nærmiljø.

Bilder

Emneord: Samferdsel