Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfoldmat i nåtid og fremtid

Berit Nordstrand holder foredrag på Greveskogen videregående skole. Foto: VFK
- Vi bør ikke stresse med middag mellom klokken 16 og 17, den anbefales og spises i ro og fred etter trening på kvelden, starter Berit Nordstrand sin forelesning om kosthold rettet mot lærere i Vestfold fylkeskommune.

Vestfold fylkeskommune inviterte samarbeidspartnere fra opplæringskontoret, PPT, OT, Fylkesmannen i Vestfold og prøvenemder i restaurant og matfag til Greveskogen videregående skole til et program om «Vestfoldmat» over to dager. Ungdomsskoler var også invitert i forbindelse med foredraget av Berit Nordstrand.

Oppdaterer og videreutdanner lærere

Fra Vestfold fylkeskommune har Marit Bjerknes Rød, Lena Fekene og Kristina Rabe fra utdanning sammen jobbet for å sette et program som dette på plakaten som en del av fagfora sin satsing.

- Det er en del av fagfora satsingen. Fagfora er et forum der lærere får faglig oppdatering og profesjonsutvikling, forklarer Fekene.

Vestfold fylkeskommune har lagt opp til et program som skal inspirere lærere og få dem til å ta med seg oppdateringen i sitt fag tilbake til elevene sine. Med et bredt program spredt over flere dager, er tema Vestfoldmat i nåtid og fremtid.

- Berit Nordstrand har 27 års erfaring som norsk lege og er forfatter og foredragsholder. Hun har spesialisering i klinisk farmakologi og rus - og avhengighetsmedisin. Nordstrand har engasjert seg i spørsmål knyttet til kosthold og helse, og dermed tenkte vi at hun er en foredragsholder som vi håper kan inspirere lærerne, forteller Rabe.

Mat påvirker læring

Greveskogen-, Sandefjord-, Holmestrand- og Thor Heyerdahl videregående skole underviser elever i restaurant og matfag. En del av programmet får fram hvordan mat påvirker læring hos elever, spesielt elever med spesielle behov som er tema.

- Mat og kosthold påvirker elever sin læring, hukommelse og konsentrasjon på skolen. Det er viktig at lærere vet hva slags kosthold som er viktig å lære bort til sine elever, og at de bruker det i sin undervisning, forteller Fekene.

Med et todagers program om Vestfoldmat er det fortsatt enkelte lærdommer som sitter bedre igjen enn andre.

- Spiser du råvarer som spiller dine tarmbakterier gode, så kan du nyte av mer overskudd og glede til det som betyr aller mest for deg, avslutter Nordstrand.

Emneord: Utdanning