Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfold-modell skaper interesse i Luxemburg

Marit Wroldsen Dahl i Statens vegvesen (til venstre), Henriette Auensen i Vestfold fylkeskommune og Anne Sofie Lauritsen fra Sande kommune deltok på EU Safety 2019.
Samarbeid på tvers av kommuner og organisasjoner er bunnplanken i arbeidet med trafikksikkerhet i Vestfold. Nå vekker nettverksjobbingen interesse internasjonalt.

- Sertifiseringsordningene Trygge lokalsamfunn og Trafikksikker kommune er viktige verktøy for å utvikle de gode nettverkene som gjør at vi kan utføre de rette handlingene, enten det gjøres politisk, administrativt eller av lokalsamfunnet. Nettverkene er unike for Vestfold, og har ført til et sterkt og viktig samarbeidsklima for alle parter, sier Henriette Auensen, rådgiver innen samferdsel i Vestfold fylkeskommune.

Hun holdt nylig innlegget «On traffic safety promotion; policy and action plans in Vestfold county, Norway” på den internasjonale konferansen EU Safety 2019 i Luxemburg.

Foran nærmere 200 deltakere fikk Vestfold fylkeskommune, Sande kommune og Færder kommune vist fram hvordan de i samarbeider på tvers av kommuner, organisasjoner og faglig tilhørighet, for å utforme handlingsplaner for å fremme trafikksikkerhet i Vestfold.

EU Safety 2019 ble deltakerne også presentert for mange spennende forskningsresultater og metodologi på folkehelse og trafikksikkerhet.

Emneord: Samferdsel