Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfold har passert 250 000 innbyggere

Fylkesordfører Rune Hogsnes Foto: Dag G. Nordsveen
Folketallet i Vestfold økte med 866 personer i løpet av 2. kvartal 2018. Med det har Vestfold for første gang passert 250 000-grensen.

Statistisk sentralbyrå har nylig lagt frem folketallsutviklingen for 2. kvartal. Statistikken viser at Vestfold hadde en folkevekst på 866 personer. Fylkesordfører Rune Hogsnes gleder seg over utviklingen.

– Fantastisk. Jeg husker at da jeg tiltrådte som fylkesordfører for tre år siden så hadde jeg en diskusjon med noen om hvor vidt dette kom til å skje i løpet av perioden. Jeg var jammen ikke sikker, men håpet på det. Og nå er vi altså der, sier Hogsnes til Tønsbergs Blad.

Folkeveksten er summen av fødselsoverskudd (105 personer) og nettoinnflytting (761 personer).

– Kjempehyggelig

– Dette er selvfølgelig kjempehyggelig. Ikke minst fordi dette forteller oss at vi er attraktive, at Vestfold er et fylke folk ønsker å flytte til og å bli boende i. Pilene peker oppover, det er mye spennende som skjer nå, mener fylkesordføreren.

Folketallet ved utgangen av 2. kvartal er 250 316 personer. Økningen siden nyttår er 1 258 personer og utgjør 0,51 % vekst i folketallet så langt i år.

Så langt i år er det født 1 127 personer og 1 094 har dødd i fylket, og trenden med flere fødde enn døde er positiv også for 2. kvartal.

Les mer om folkemengde og befolkningsendringer på nettsidene til Statistisk sentralbyrå