Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfold har fått 1 350 nye fagarbeidere

Comfort Julcit Andresen og Kjetil Olsen Stenersen mottok fagbrevet i barne- og ungdomsarbeiderfaget av fylkesordfører Rune Hogsnes. Foto: VFK / Ingegerd Skogen Sulutvedt
Tenk det! I år har Vestfold fått 1 350 nye fagarbeidere. Onsdag ble fag-/svennebrev og kompetansebevis i mange ulike fag delt ut på arrangementer i Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik.

- Det å få ut nye fagarbeidere er bra for Vestfold-samfunnet, for næringslivet, bransjene og kommunene, og ikke minst for hver enkelt fagarbeider. Vi trenger flere kvalifiserte fagarbeidere. Mange mennesker i private og offentlige virksomheter har bidratt i opplæringen av disse 1350 fagarbeiderne. Mange lærekontrakter lover godt for rekruttering av framtidige fagarbeidere, i Vestfold og i landet for øvrig, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Fylkesordføreren deltok i år på utdelingen på Horten videregående skole.

Med et fag-/svennebrev har man sikret seg en profesjon og et yrke og kan bidra med kompetanse innenfor mange bransjer. Med et fag-/svennebrev kan man videreutdanne seg på fagskole, ta mesterbrev eller påbygg til studiekompetanse og fortsette på høyskole.

Fag med nye fagarbeidere

Også i år deles det ut flest fagbrev i helsearbeiderfagene, med 233 fagbrev, og barne- og ungdomsarbeiderfaget, med 159 fagbrev.

I noen fag er det mange nye fagarbeidere. Flest er det i Tømrerfaget (89), og så følger Elektrikerfaget (83), Salgsfaget (67), Logistikkfaget (57), Renholdsoperatørfaget (36), IKT-servicefaget (37), Bilfaget lette kjøretøy (37), Anleggsmaskinførerfaget (34), Kokkfaget (31), Yrkessjåførfaget (29), Matrosfaget (26), Produksjonsteknikkfaget (23), Vei- og anleggsfaget (23), Platearbeiderfagt (15), Kontor- og administrasjonsfaget (15), Motormannfaget (14) og Rørleggerfaget (11).

I tillegg er det mange fagområder hvor det bare utdeles ett fag-/svennebrev eller kompetansebevis. Det gjelder Aktivitørfaget, Banemontørfaget, Boreoperatørfaget, Flysystemmekanikerfaget, Heismontørfaget, Idrettsanleggsfaget, Industrimalerfaget, Motorsykkelfaget, Møbelsnekkerfaget, Urmakerfaget, Låsesmedfaget, Finmekanikerfaget og Bakerfaget.

Av dem som får fag-/svennebrev i år, er 454 praksiskandidater. Det er voksne som har tilegnet seg kompetanse gjennom arbeidsplassen. De har tatt en tverrfaglig eksamen før de bestod en fag-/svenneprøve.

Flere bilder fra fagbrevutdelingen

Det ble delt ut fag-/svennebrev og kompetansebevis på arrangementer ved de videregående skolene i Holmestrand, Horten, Tønsberg, Sandefjord og Larvik. Under kan du se bilder fra fagbrevutdelingen på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik.

Emneord: Utdanning