Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfold aktiv i å forme europeisk ungdomsmedvirkning

–  We were concerned about mental health condition among young people, Rune Kippersund, folkehelsesjef i Vestfold fylkeskommune. Foto: VFK
Vestfold fylkeskommune har sammen med internasjonale samarbeidspartnere laget kortfilm for å styrke ungdommens stemme.

– Ungdomsmedvirkning er et europeisk tema, og handler om å ta kunnskapen til ungdom med som ressurs inn i fremtiden, sier folkehelsesjef i Vestfold fylkeskommune, Rune Kippersund. 

Ungdommens stemme bidrar til å styrke ungdommenens medvirkning i den regionale planleggingen. Prosjektet baserer seg på Ungdata og kvalitative undersøkelser for å utvikle en best mulig kunnskap om ungdom.

Les mer om ungdommens stemme her. 

Satser på ungdomsmedvirkning

Satsingen på ungdomsmedvirkning har pågått siden den første Ungdata som var i 2013. Som ledende partner i flere prosjekter har Vestfold fylkeskommune fått støtte fra EU – programmet Erasmus +: Aktiv ungdom.

– Den viktigste samarbeidspartneren gjennom flere år er Institutt for politikk og analyse i Litauen. Det er arrangert en rekke kurs for ungdomsarbeidere og ungdom fra Norge, Litauen, Latvia, Portugal, Slovenia, Tyrkia, sier folkehelsesjefen.

Nå skal samarbeidet resultere i en praktisk håndbok om ungdom og medvirkning. Den blir gratis tilgjengelig både for kommunene i Vestfold, og for resten av Europa.

– Fordi vi har knyttet til oss internasjonale samarbeidspartnere har vi både lært mye og klart å styrke samarbeidet internt i Vestfold. Vi merkes oss at det å løfte demokratiske ferdigheter og å fremme folkehelse er et tospann med mye kraft, sier Kippersund.