Lytt til tekst
SØK MENY

Ung i Vestfold 2018

Ung i Vestfold konferansen 2018 samlet nærmere 200 mennesker. Foto: VFK
Vestfold fylkeskommunes årlige «Ung i Vestfold»-konferansen samler unge og voksne til diskusjon om livsmestring.

Frode Hestnes (Frp) fra Vestfold fylkeskommune er leder av Hovedutvalg for utdanning og åpnet «Ung i Vestfold»-konferansen.

– Vi er samlet her i dag om et felles tema; livsmestring. Vi skal finne ut av hvordan vi kan sette livsmestring i fokus og komme fram til konkrete handlinger rundt nettopp livsmestring. Sammen skal vi finne de gode løsningene, sier Vestfoldpolitikeren.  

En arena for ungdom og voksne

Elever, ungdom, rektorer, rådgivere, politikere, helsesøstre og ungdom fra landegrensene er i dag samlet på «Ung i Vestfold»-konferansen.

– Håper vi får mange og gode refleksjonsrunder hvor vi sammen kan tenke høyt og lurt i forhold til hvordan vi kan gjøre et løft for ungdommen i Vestfold, sier Anneline Thommesen.

Anneline Thommesen er fra Vestfold fylkeskommune og er ansvarlig for «Ung i Vestfold»-konferansen.

– «Ung i Vestfold» skal være en arena hvor bredt spekter av Vestfolds ungdommer kan få felles kunnskap og muligheten til å reflektere og diskutere temaer som angår ungdom, sammen med de som jobber med ungdom og beslutningstakerne, sier Thommesen.

Tips til ungdom om å mestre livet

Hvorfor er livsmestring et viktig tema for ungdom i Vestfold?

– Det er et viktig tema både fordi det blir et tverrfaglig tema som skal inn i skolen, men også fordi det er et av hovedområdene i Strategisk plan for videregående opplæring, sier Thommesen.

Eira Nybakk og Marcus R. Isachsen er representanter fra Fylkeselevrådet i Vestfold og også dagens konferansierer.

Hvorfor er livsmestring et viktig tema for ungdom i Vestfold?

– Jeg tror livsmestring kan være tungt og vanskelig. Livet innebærer skole, et sosialt liv, helse, familie og tanker om framtiden og alt dette går under livsmestring. Så om du mestrer dette, mestrer du livet. Jeg mener ikke en A student er å mestre livet, men at man tar seg til takke for det som skjer, sier Nybakk.

Hvordan kan ungdom i Vestfold mestre livet?

– At man aksepterer at ikke selv om alt er på topp, så er det topp for deg og at det er det som er viktig, sier Isachsen.

Et av Fylkeselevrådets beste tips til ungdom i Vestfold er å benytte seg av folk som er rundt deg.

– Man må omgås med folk man kan snakke med, å bruke folk man har rundt seg og som får deg til å fortelle sannheten. Man kan fortelle at man ikke har det bra, og håpe at det kan bli normale samtaleemner for ungdom, sier konferansierene.

Emneord: Utdanning