Lytt til tekst
SØK MENY

Trenger flere læreplasser

Av i alt 825 søkere til opplæring i bedrift stod i overkant av 300 uten læreplass i begynnelsen av august.I løpet av de siste ukene har flere av disse fått plass, og per i dag er det 234 som fortsatt mangler læreplass.

Felles oppdrag

I dag møttes representanter fra opplæringskontorene, skolene og oppfølgingstjenesten på fylkeshuset for å se på løsninger for at flere skal få plass.

Skolene presenterte status på manglende læreplasser for sine elever, og opplæringskontorene ga en oversikt over hvor det er ledige læreplasser. Målet var å koble ledige lærlinger med ledige læreplasser.

- Dette er et kjempefint tiltak og en viktig arena for vårt arbeid, og jeg er så glad for at vi ser at tallet på elever uten læreplass synker. Vårt viktigste oppdrag er i felleskap å sørge for at flest mulig av de som står uten plass, får læreplass, sier utdanningsdirektør Lisbeth Eek Svensson.

Eek Svensson understreker at elever med rett til tre års videregående opplæring får et tilbud om Vg3 fagopplæring i skole hvis det ikke blir mulig å framskaffe nok læreplasser.

Vil du bli lærebedrift?

Trenger du lærling, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Ta kontakt med Vestfold fylkeskommune, fagopplæringsseksjonen (fagopplaring@vfk.no).

Les også om hvordan man kan bli en lærebedrift.

Arbeidet med formidling av elever som søker læreplass, vil fortsette utover høsten, med mål om flest mulig læreplasser for de som har søkt.

Emneord: Utdanning