Lytt til tekst
SØK MENY

Tester selvkjørende minibuss

Vestfold fylkeskommune sammen med flere samarbeidspartnere tester en selvkjørende minibuss på Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Vestfold, onsdag og torsdag i neste uke.Vil du prøvekjøre den selvkjørende minibussen?

Testen av den selvkjørende minibussen finner sted på et avgrenset område foran hovedinngangen til høgskolen, Campus Vestfold, onsdag 26. april kl. 12.00 – 16.00 og torsdag 27. april kl. 08.30 – 14.30.

Alle som ønsker å se nærmere på bussen eller være med på en prøvetur er velkomne disse dagene.

En del av fremtidens kollektivtilbud?

Det var Vestfold fylkeskommune som i vinter tok initiativ til å sette i gang et forprosjekt med selvkjørende minibuss i Vestfold. Gjennom et samarbeid mellom Vestfold fylkeskommune, Horten kommune, Høgskolen i Sørøst-Norge, Vestfold kollektivtrafikk og Statens vegvesen blir testingen nå en realitet.

Førerløse busser er en del av morgendagens transportløsninger, og med dette fremtidsrettede forprosjektet ligger Vestfold langt framme.

- Vi ønsker å vise frem den teknologiske utviklingen innen kollektivtrafikk for innbyggerne i Vestfold. Horten er en teknologiby og derfor var det naturlig å velge Horten kommune og Campus Vestfold som sted for testen. Tanken er å knytte nye Horten videregående skole sammen med sentrum ved hjelp av en selvkjørende minibuss. Det samme vil være aktuelt mellom høgskolen og nye Horten stasjon, og flere andre steder i Vestfold etter hvert, sier Hans Hilding Hønsvall (KrF), leder av hovedutvalget samferdsel og areal i Vestfold fylkeskommune.

Om noen år vil selvkjørende minibusser kunne benyttes som matebusser på den første eller siste delen av en kollektivreise; mellom for eksempel hjem og kollektivtrafikknutepunkt; eller fra et kollektivtrafikknutepunkt til arbeidsplassen. Denne typer busser skal i første omgang være et supplement til eksisterende kollektivtilbud.