Lytt til tekst
SØK MENY

Tannhelsesektoren tar miljøansvar

Fylkesordfører Rune Hogsnes var på Haugar tannklinikk for å gratulere klinikksjef Annika Espervik og tannhelsedirektør Trine Orten Groven med miljøfyrtårnsertifiseringen. Foto: VFK / Kristine Myre Pedersen
Haugar tannklinikk har blitt Vestfolds første miljøfyrtårnsertifiserte tannklinikk.

Vestfold fylkeskommune har det siste året arbeidet med miljøfyrtårnsertifisering av sine videregående skoler og tannklinikker. Haugar tannklinikk var det første prøveprosjektet i tannhelsesektoren, og har nå blitt Vestfolds første miljøfyrtårnsertifiserte tannklinikk.

Fylkesordfører Rune Hogsnes var på tannklinikken for å gratulere med status som miljøfyrtårn og avduke miljøfyrtårnsertifikatet.

- Dere har gått foran som førstemann. Det er den første som har den tyngste jobben, og det har dere levert på. Miljøfyrtårnsertifiseringer er en stor satsning i hele fylket, og i det nye store fylket kommer klima og miljø til å stå høyt på agendaen. Vi skal levere både i stort og smått. Tannhelsesektoren står ikke for store utslipp, men er ikke noe mindre viktig av den grunn. Det er mye i ordtaket «mange bekker små, gjør stor å», sier Hogsnes.

Avtroppende tannhelsedirektør i Vestfold, Trine Orten Groven, fremhevet hvordan dette er et viktig bidrag i arbeidet for å nå målene i FNs Agenda 2030.

- Alle må bidra hvis vi skal nå klimamålene innen 2030. Dette er en av måtene vi i tannhelsetjenesten kan bidra på. Ikke minst er sertifiseringen en bevisstgjøringsprosess for oss alle, og kanskje tar vi med oss noe av dette hjem også, slik at alle bidrar for å nå målene, sier Groven.

Hun berømmet også alle de ansatte som har jobbet godt og systematisk med miljøfyrtårnsertifiseringen og banet vei for resten av klinikkene.

Etter et vellykket prøveprosjekt er det klart for å ta satsningen videre, og to klinikker til er nå i gang med prosessen frem mot sertifisering.

 

Emneord: Tannhelse