Lytt til tekst
SØK MENY

Storfint besøk på Færder videregående skole

Besøk: Stortingets utdannings- og forskningskomité på besøk hos Færder videregående skole. Foto: VFK
Stortingets utdannings- og forskningskomité besøkte mandag 29. april både Færder videregående skole i Tønsberg og Oppfølgingstjenesten i Vestfold.

Fylkesordfører Rune Hogsnes ønsket Stortingets utdannings- og forskningskomité velkommen til Vestfold.

– Veldig hyggelig at komitéen besøker oss og ikke minst Færder videregående skole. Skolen har flott beliggenhet og flotte lokaler for yrkesfaglige utdanningsprogrammer. Det er viktig at vi legger godt til rette for yrkesfag i Vestfold, og det er ingen tvil om at Færder videregående skole har vært med på å løfte yrkesfag i fylket, sier Hogsnes.

13 Stortingsrepresentanter møtte tett program

Hensikten med besøket er å få vist komitéen det arbeidet som blir gjort i Vestfold videregående opplæring for å sikre at stadig flere elever fullfører og består, spesielt i forhold til de yrkesfaglige utdanningsprogrammene, og spesielt hva som blir gjort for ungdommene som i perioder står utenfor både utdanning og arbeid.

For de 13 Stortingsrepresentantene fra komitéen ble det et tett program for besøket. De ble blant annet introdusert for den videregående opplæringen i Vestfold og for flere av de yrkesfaglige utdanningsprogrammene Vestfold tilbyr.

Utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson er stolt over å kunne vise en skole som tilbyr så mange yrkesfaglige utdanningsprogram.

– Jeg er glad for å kunne vise en sentrumsnær videregående skole innenfor yrkesfag, som Færder videregående skole er. Våre politikere har satset på å bygge kvalitet i opplæring og satse på å gi gode rammer for elevenes opplæring gjennom flere nye skolebygg i Vestfold, sier utdanningsdirektøren. 

Ikke minst var Oppfølgingstjenesten (OT) i Vestfold sentralt satt på programmet.

– Det viktige er at vi jobber frafallsforebyggende og støtter opp om ungdommen som står utenfor både utdanning og arbeid i kortere perioder, slik at OT i Vestfold gjør. På dette området gjøres det en viktig innsats i Vestfold, sier Eek Svensson. 

Her er strategiplanen for videregående opplæring i Vestfold  2017-2022.

 

Emneord: Utdanning