Lytt til tekst
SØK MENY

Statsråd Sanner besøkte Vestfold

Statsråden og fylkesordføreren fikk ri hver sin hest under besøket. Hestene brukes til daglig av elevene på Melsom videregående skole, Norges største hesteskole. Foto: Charlotte N. Erikstad / VFK
Torsdag fikk Melsom videregående skole besøk av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, der han både fikk møte elever i en klasse for arbeidslivstrening og for toppidrett hest.

- En viktig grunn til at jeg ønsket å komme hit, det er fordi jeg har hørt at dere er veldig gode på overgangen fra ungdomsskole og videregående skole, sa kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner da han møtte elever og lærere ved Melsom videregående skole.

- Når jeg møter 6-åringene som begynner på skolen, så er jeg opptatt av at de skal klare å komme gjennom skolegangen sin og fullføre og bestå. Overgangen fra ungdomsskole til videregående skole er kjempeviktig, og den kan være sårbar. Vi har et tydelig mål om at flest mulig skal komme gjennom, og få en kompetanse som gjør at man kan klare seg i livet. Og nettopp fordi dere holder på med så mye spennende, så ønsket jeg å komme hit, sa Sanner.

Liten skole med store muligheter

Melsom videregående skole er en av de mindre videregående skolene i Vestfold med om lag 250 elever. Skolen har tre utdanningsprogram: Naturbruk med fordyping i hest og landbruk, Studiespesialisering med toppidrett hest innenfor sprangridning og dressur og Medier og kommunikasjon. I tillegg har skolen arbeidslivstrening, et tilrettelagt utdanningsprogram for ungdom med rett til spesialundervisning.

Da fylkesordfører Rune Hogsnes ønsket statsråd Sanner velkommen, trakk han fram naturbruk spesielt.

- Vi er midt i et grønt skifte, ikke bare Vestfold og Norge, men i hele verden. Naturbruk er en linje som er god og som jeg er overbevist om kommer til å bli enda mer populær i fremtiden. For ungdommen er dem som har engasjert seg mest i klimasaken. De ønsker å vite hvordan kloden vår fungerer, hvordan vi skal dyrke mat i fremtiden, sa Hogsnes.

Han fortalte også om satsningen på toppidrett hest.

- Vi har investert tett opp mot 40 millioner kroner på dette anlegget. Dette er Norges største hesteskole. Her arrangeres det store stevner, men det aller viktigste, er våre videregående elever som får muligheten til å gå på denne linja. Her er det søkere fra hele Norge, sa Hogsnes.

Emneord: Utdanning