Lytt til tekst
SØK MENY

Besøk av finansministeren

Ministerbesøk på Greveskogen– og den nye Horten videregående skole. Foto: VFK
Finansminister Siv Jensen skryter av arbeidet som blir gjort i Vestfold fylkeskommune med arbeids- og hverdagslivstrening (AHT), oppfølgingstjenesten og digital skole.

– Dette er motiverende! Dette er mennesker vi trenger i samfunnet, så vi må legge til rette for at alle elever kommer seg gjennom skolen, slik dere gjør i Vestfold. Det er akkurat dette vi jobber med; få hver enkelt elev til å gjennomføre den videregående skole, sier finansminister Siv Jensen.

Første stopp: Greveskogen videregående skole

Med et tett program tok utdanningsdirektør Lisbeth Eek Svensson imot finansministeren sammen med Frode G. Hestnes (FrP), fylkesrådmann Øyvind Sørensen og rektor på Greveskogen Videregående skole, Cecilie Langklep Bjørnøy.

– Vi har gledet oss til å vise fram skolene våre og å vise fram en viktig elevgruppe som har ekstra behov for tilrettelegging, AHT-elevene våre. Vi ønsker å bidra til at elevene opplever motivasjon og mestring og enda bedre læringsutvikling, sier utdanningsdirektøren.

Det ble servert lunsj av AHT–elever fra Greveskogen videregående skole som var laget av restaurant–og matfag elever. I tillegg ble det orientert om AHT ved Greveskogen videregående skole og gitt informasjon om oppfølgingstjenesten i Vestfold fylkeskommune.

Mer om oppfølgingstjenesten. 

Omvisning på nye Horten videregående skole

Finansministeren ble etterfulgt av omvisning på et av landets fremoverlente skoler. Det ble en varm velkomst ved inngangspartiet, før eksklusiv eiketrapp, tannklinikker og flere etasjer med klasserom ble presentert.

– Vi er stolte av å kunne vise fram en så enestående og unik skole som nye Horten videregående skole. Jeg er stolt over at vi klarer å inkludere yrkesfagelevene så godt og tett inn selve skolen, sier leder av hovedutvalg for utdanning, Frode G. Hestnes (FrP).

Flere ganger ble det nevnt av ministeren selv at skolen ser formidabel ut, og at hun nesten kunne tenkt seg å komme seg tilbake på skolebenken.

Mer om nye Horten videregående skole.

Bilder fra besøket