Lytt til tekst
SØK MENY

Samfunnssikkerhetsministeren på besøk i Sandefjord

Samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) ville ha med seg en selfie hjem etter besøket på Sandefjord videregående skole. Foto: Vestfold fylkeskommune
Vet du hvor mye vann dere har lagret hjemme? Det var blant spørsmålene samfunnssikkerhetsministeren stilte da hun møtte elever ved Sandefjord videregående skole.

Denne uka er det egenberedskapsuka, en kampanje med mål om å styrke befolkningens egenberedskap. Har vi en plan B? Egenberedskap handler om å tenke gjennom ting før det skjer. Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som står bak kampanjeuka.

Ungdom er en viktig målgruppe å nå med budskapene om egenberedskap, og det var bakgrunnen for at samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) møtte elever ved Sandefjord videregående skole.

- Hvordan blir livene deres hvis dere mister strømmen, mobilen ikke virker og internett blir borte? Hva gjør dere når ting dere tar for gitt, ikke er der lenger? Ha en plan for hvordan du skal holde varmen, skaffe lys og få informasjon! oppfordret statsråd Tybring-Gjedde.

Flere gode tips om egenberedskap

Elevene fikk med seg flere oppfordringer hjem til familiene sine.

-Det jeg tenker dere bør gjøre når dere kommer hjem i dag, er å sjekke om foreldrene deres har lagret ni liter vann per person som bor i huset. Sjekk om dere har vann hjemme! Og sjekk hvor lommelykta er og om dere har radio med batterier for å få informasjon om noe skulle skje, sa samfunnssikkerhetsministeren. 

Konstituert rektor ved Sandefjord videregående skole, Anne Berit Smedstad, takket for besøket.

- Tusen takk for at du ga oss en annerledes skoletime. Det hjalp oss til å tenke ut over det vi sitter i her og nå og sette oss inn i en litt annen situasjon. Dette kan vi diskutere videre i klasserommene og hjemme, sa Smedstad.

Emneord: Utdanning