Lytt til tekst
SØK MENY

Nasjonal kick-off og registrering for Sommerles.no

Fra venstre: Sommerles-Astrid, bibliotekar Siri Haga Torgersen, Sommerles-Asbjørn, forfatter Jørn Lier Horst og prosjektleder Pernilla Slotte Hjermann. Foto: VFK
I dag var det nasjonal kick-off for Sommerles.no med et direktesendt show på Tønsberg og Færder bibliotek. Publikum fikk blant annet møte forfatterne Jørn Lier Horst og Mari Moen Holsve.

Sommerles.no er en nasjonal, digital sommerlesekampanje i regi av folkebibliotekene for alle barn i 1. – 7. klasse. Målet er å få flest mulig barn til å lese mest mulig gjennom sommeren, og å skape leseglede og motivere skolebarna til å holde leseferdighetene ved like gjennom en lang sommerferie.

– Det er moro når det er så mange barn som ønsker å bruke Sommerles.no om sommeren og som sier at det er gøy å lese! Da er det enda viktigere at vi legger til rette for at lesing er gøy, noe som bidrar til mestring. Kick-offen er ett av flere tiltak vi gjør for at flest mulig barn skal benytte seg av lesekampanjen, sier Ellen Eriksen (FrP), leder av hovedutvalget for kultur, idrett og friluftsliv.

Sommerles.no er laget, utviklet og eid av Vestfold fylkeskommune, Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og Snuti AS. Snuti AS designer, drifter og utvikler de tekniske løsningene, mens alle fylkesbibliotekene nå deler på driften av kampanjen. Prosjektleder er Vestfold fylkesbibliotek. 

Registrer deg på Sommerles.no her. 

Et show for alle skoler og bibliotek

Showet ble direktesendt via Vestfold fylkeskommune YouTube-kanal slik at skoler og bibliotek

Programleder Liv Guldbrandsen, kjent som tidligere programleder for NrkSuper, forfatter, tidligere leder i Leser søker bok og ikke minst som energisk Litteraturformidler, tar inviterte barn fra Byskogen skole i Tønsberg samt hele landet med på et halvtimes knallstart på Sommerles.no med dette live-showet.

– Det ble en halvtime med alt fra spesiallagde filmer om Sommerles.no, intervjuer med forfattere som barna kjenner og elsker, samt noen overraskelser. Denne halvtimen gir barna en flott start på Sommerles.no, sier Pernilla Slotte Hjermann, prosjektleder for Sommerles.no fra Vestfold fylkeskommune.

Mer om hvorfor barns kal lese om sommeren.

Kampanjen starter 1. juni

Lørdag 1. juni starter lesekampanjen Sommerles.no og registrering er allerede i gang.  

– Forskning viser at det å lese i sommerferien kan ha store utslag på lesekompetansen til barna. Så jeg håper så mange foreldre, foresatte og lærere som mulig kan melde på og inspirere barna sine til å lese gjennom sommeren, sier Slotte Hjermann.

Alt om Sommerles.no.

Bilder fra kick-offen