Lytt til tekst
SØK MENY

Sommerles til nye høyder

60 000 barn deltok i årets kampanje

60 000 barn deltok i årets kampanje Den digitale lesekampanjen Sommerles har vært en stor suksess i mange år, og satte nye rekorder også i sommer. - Målet med kampanjen er å motivere barn til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og det har vi klart igjen, sier prosjektleder Pernilla Slotte Hjermann fra Vestfold fylkeskommune.Sommerles er en digital lesekampanje for barn i 1.-7.klasse som varer fra 1. juni til 31. august.

Lenke til sommerles sin nettside (www.sommerles.no)

Rekord i hjemfylket


60 000 barn fra 300 kommuner har lest til sammen 694 864 bøker. Fra Vestfold deltok 4319 barn i år, og det er ny rekord også i kampanjens hjemfylke.
- Vestfoldbarna har lest 52 263 bøker, og det er gode tall. Vi er strålende fornøyd med kurven som peker oppover, og er selvsagt spente på om vi vil klare enda bedre tall i 2018, forteller Hjermann.
Sommerles er utviklet av Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og Hortensfirmaet Snuti ANS. Sommerens kampanje var også Telemark fylkesbibliotek med på å utvikle.

Betydning av god lesekompetanse


Bibliotekene jobber aktivt med lesestimulering gjennom hele året. Sommerles bidrar til at de ikke mister barna i sommerferien, da det er fort gjort å glemme en nyervervet og kanskje skjør lesekompetanse.
- Sommerles gjør det gøy å lese! Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får poeng for hver leste side i tillegg til kule premier. Det har slått an – også langt utenfor Vestfolds grenser, forteller Hjermann.
Vestfold fylkesbibliotek har i år mottatt utviklingsstøtte fra Nasjonalbiblioteket for å løfte prosjektet til et nasjonalt nivå.

Sommerles

Sommerles er en digital lesekampanje sommerles.no.
Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og  varer fra 1. juni til 31. august.
Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne.
I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og andre kule premier
Sommerles er utviklet av Vestfold fylkesbibliotek, Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti ANS, og årets kampanje var også Telemark fylkesbibliotek med på å utvikle.