Lytt til tekst
SØK MENY

– Biblioteket var kanskje stille før

Her er Sommerles-brukerne Celia Brenne, Tora Meland, Kiren Motøren og Sofia Giertsen klar for en ny sommer med Sommerles. Foto: VFK
Vestfold fylkeskommune har sparket i gang Sommerles, og på Holmestrand bibliotek har over 200 barn registrert seg så langt.

En sommerferie inkludert Sommerles

Pernilla Slotte Hjermann fra Vestfold fylkeskommune har jobbet med Sommerles siden 2012, og anbefaler alle en sommerferie inkludert den digitale lesekampanjen Sommerles.

– Jeg oppfordrer foreldre til å hjelpe barna sine med å registrere seg på nettsiden allerede nå, for det er gøyere å være med helt fra starten. Effekten av lesekampanjen vil barna merke når skolen starter igjen til høsten, sier Hjermann.

Fire jenter fra Montessori og Ekeberg barneskole i Holmestrand er ivrige brukere av Sommerles. Nå som sommerferien er i gang, har konkurranseinstinktet inntruffet.

– Jeg liker Sommerles fordi du konkurrerer med deg selv, sier Kiren Motøren.

Og i tillegg til å mestre sine egne leseferdigheter, finnes det også flere andre fordeler med å være med på årets Sommerles.

– Når du har lest såpass mye så får du mange premier og kan være stolt over det du har lest, forteller Sofie Giertsen.

Les mer om Sommerles her:

Sommerles for store og små

Tone Kjelling er bibliotekar i Holmestrand bibliotek og merker at sommerferien er i gang for de fleste.

– Det mest populære bøkene er selvfølgelig ikke inne. Det går jo mye i Hundemannen, Kaptein Supertruse og Jørn Lier Horst sin detektivserie er fryktelig populær, sier Kjelling.

På Holmestrand bibliotek er det registrert over 200 brukere, som er svært mange til å være helt i begynnelsen av sommerferien.

– Jeg vil anbefale Sommerles fordi det passer for alle og fordi at alle kan være med og det er moro når da det er mulig. Fordi det er mange som føler at de ikke får til ting ofte, og det er ikke noe problem i Sommerles, forteller bibliotekaren. Biblioteket var kanskje stille før, men det er det ikke lenger, avslutter Kjelling.

Bli Sommerles-bruker her

Bibliotekets anbefaling

1)2)3)4)

1) «Heldigvis hadde jeg melka»/«Fortunately, the milk» av Neil Gaiman fordi den er sprø, kjempemorsom og har mange fine illustrasjoner og passer like fint til høytlesning som å lese selv i mange aldre.

2) «Min venn Boris»-serien av Mats Wänblad fordi den er «skummel», lettlest og overraskende, noe annerledes for de som har begynt å lese selv.

3) «Brune», «Svartle» og den nye «Blåse» av Håkon Øvreås fordi de er spennende, morsomme og såre historier om barn som står opp for seg selv og tør selv om de ikke tør av en (nesten) lokal forfatter. Illustrasjonene til Øyvind Torseter er som vanlig supre.

4) «Alanya»-serien av Iselin Alvestad fordi det finnes så mye flott norsk fantasy og dette er en av de fineste, som kan gå til mange aldre.