Lytt til tekst
SØK MENY

Solveig Lohne får Kunstnerprisen 2018

- Solveig Lohne er en ytterst interessant og produktiv billedkunstner med en helt unik stemme, heter det blant annet i pris- og stipendkomiteens begrunnelse. Foto: Tone H. Johansen
Billedkunstner Solveig Lohne fra Sandefjord tildeles Vestfold fylkeskommunes Kunstnerpris for 2018.

Hvert år deler Vestfold fylkeskommune ut Kunstnerprisen, en honnørpris som tildeles en profesjonell kunstner med stor betydning for Vestfolds kulturliv. Samtidig legges det vekt på at kunstneren har utpekt seg utover det lokale og regionale. Formålet er å yte honnør og støtte prisvinnerens kunstneriske virksomhet. 4. oktober besluttet pris- og stipendkomiteen altså at det er den anerkjente billedkunstneren Solveig Lohne som skal tildeles prisen for 2018.

Betyr mye

- Jeg ble både overrasket og utrolig glad på en gang. Denne prisen betyr veldig mye for meg ikke minst med den tilliten og anerkjennelsen som er rettet mot meg. Jeg føler meg stolt og er full av pågangsmot og klar for å utvikle meg videre med nye kunstneriske ideer, sa Solveig Lohne da hun ble gjort kjent med komiteens valg. 

Prisen er på 75 000 kr, og overrekkes mandag 5. november i forbindelse med åpningen av Litteraturuka i Vestfold, på Tønsberg og Færder bibliotek.

 - I år fikk vi inn 27 forslag på totalt 9 kandidater. Vi gratulerer Solveig Lohne med prisen og ser frem til å følge henne videre i hennes kunstneriske virke, sier Ellen Eriksen, leder for pris- og stipendkomiteen.

Pris og stipendkomiteens begrunnelse:

Solveig Lohne er en ytterst interessant og produktiv billedkunstner med en helt unik stemme. Hun har en omfattende kunstnerisk produksjon bak seg, og er fortsatt forskende i sitt uttrykk. Hennes «strek» har vært med på å dekorere og formgi utsmykkinger i inn- og utland. Solveig Lohne er en anerkjent billedkunstner som er født, bosatt og arbeider i Sandefjord. Hennes kunstneriske karriere favner både separatutstillinger og kollektivutstillinger, og en rekke innkjøp fra anerkjente kunstinstitusjoner i Norge og utlandet.

Solveig Lohne er en utmerket ambassadør for kunstfeltet i Vestfold, og tildeles Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris 2018.

 

Mer om Vestfold fylkeskommunes kunstnerpris