Lytt til tekst
SØK MENY

Historisk skolestart i Vestfold

Rundt 9000 elever er glade for å se hverandre igjen etter en lang sommerferie. Foto: VFK
Mandag 19. august var det skolestart for rundt 9000 elever på Vestfolds videregående skoler. På Horten videregående skole åpnet dørene for elever for første gang.

Mandag morgen sto det nærmere 1080 elever klare for å starte på helt ny videregående skole i Horten.

– Dette er et historisk øyeblikk på Horten videregående skole. Vi åpner den nye skolen vår som vi har sett fram til siden vedtaket som ble fattet av fylkestinget i 2014. Vi har nå jobbet målrettet med dette arbeidet og selve byggingen siden 2017. Før det var det planlegging, men selve byggeriet begynte i 2017. Nå står vi her i et historisk øyeblikk ved at vi har fått denne skolen som setter miljø og pedagogikk i fokus, sier rektor Gisle Birkeland. – Å se elevene komme inn på skolen med masse energi, entusiasme og glede var fantastisk, fortsetter Birkeland.

– Skrekkblandet fryd, sier rektor

I fylket har i dag 10 videregående skoler tatt imot elever, klare for et nytt skoleår.

Ved en av skolene var skolestart ekstra spesiell. Etter flere års arbeid, står i dag Horten videregående skole klar for bruk. Med fullt oppmøte ved verdens største eiketrapp plassert midt i aulaen, er dagen kommet for å ta imot skolens første elever.

Rektor ved Horten videregående skole ønsker alle velkommen. Han åpner dagen ved å si at skolen blant annet fokuserer på livsmestring.

– Ikke legg for mye press på skuldrene deres. Når dere har gjort så godt dere kan, er det godt nok, sier Birkeland.

Etter å ha sett fulle fellesområder, er det flere tanker som dukker opp for rektoren.

– Like hektisk som jeg hadde forventet meg. Det har vært iherdig jobbing fram til i stad. Alle ansatte har bidratt fantastisk med hjelpende hender og godt humør. Spørsmålene om det er plass til alle, fungerer kantina og fellesområdene oppover i etasjene som biblioteket har i dag slått meg når jeg ser så mange elever. En ting er å planlegge, en annen ting er å se det i ekte øyeblikk, sier rektor Gisle.

Elevene gleder seg

Klasserommene på Horten videregående skole fylles med elever. Flere er spente på å gå på en helt ny og grønn skole.

Én av elevene som skal gå på den nye skolen og legger den gamle skolen bak seg, er Christoffer Gyllensted.

– Endelig. Vi må ikke lenger være i kjelleren på den gamle skolen, det er jeg lei av, sier Gyllensted.

Elever ved Horten videregående skole

– Forhåpentligvis er vi mer bevisste på miljø, sier Beathe Strange som også er elev ved Horten videregående skole. Hun forteller at hun gleder seg til å oppleve en helt ny skole.

Én av elevene som bytter videregående skole er Marcus Rørseth Isachsen. Han begynner på medie- og kommunikasjonslinje.

Marcus Rørseth Isachsen

– Veldig kult. Nytt bygg vil si å starte med helt nye ark. Alle er klare for noe helt nytt med en innstilling om at alt er litt bedre enn hva det har vært. Folk er ekstra gira, og skolen gir ekstra motivasjon, sier Rørseth. – Jeg byttet videregående skole fordi jeg ønsker å være en del av et miljøbygg.

Mari Aavik Jensen og Thea Sofie Andersen skal også gå på medie- og kommunikasjon, og har forberedt seg til skolestart i lang tid.

Mari Aavik Jensen og Thea Sofie Andersen

– Det er gøyere å gå på en skole som er fin. Tenk å gå tilbake til den gamle, slitne skolen? Jeg tror ingen ønsker det, avslutter hun.

Jonas Arvid Andersen, Ulrik Uhlen, Elias Ottem og Michael Jeremy Arnesen

Andre som også er spente, er Jonas Arvid Andersen, Ulrik Uhlen, Elias Ottem og Michael Jeremy Arnesen. De har allerede tatt seg godt nytte av utearealene ved skolen.

Jonas Arvid Andersen, Ulrik Uhlen, Elias Ottem og Michael Jeremy Arnesen benytter    seg av utearealene