Lytt til tekst
SØK MENY

Gull til tre Vestfoldelever

Førsteplass på pallen: Bendik Johan Langved (venstre) og Dominic Ciesla (høyre) fra Sandefjord videregående skole. Foto: Worldskills Norway
Vestfoldelever tok med seg to gull fra Skole-NM på Hamar.

Frode Hestnes (FrP) fra Vestfold fylkeskommune meddeler hvor viktig det er å fremheve yrkesfag som viktige i framtiden.

– Dette var moro, slike resultater er med på å løfte yrkesfag og ikke minst gir det inspirasjon til andre. Jeg er stolt over hva yrkesfagene i Vestfold får til og hvor godt det jobbes med å fremme yrkesfag, forteller Vestfoldpolitikeren.

 

Gull i automatisering- og frisør faget

Elever fra hele landet møtte opp for å konkurrere i sitt fag. Til sammen var det 320 yrkesfagelever fra alle fylkene i landet som konkurrerte mot hverandre.

Fagene elektriker, automatisering, industrimekaniker, sveising, bilfag-lette kjøretøy, frisør, mediegrafiker, design og søm, interiør og utstillingsdesign, tømrer og anleggsmaskinfører var representert i Skole-NM.

Fra Vestfold fylkeskommune vant duoen Bendik Johan Langved og Dominic Ciesla fra Sandefjord videregående skole innen automatisering. De vet hva nøkkelen var til gullet!

– Godt samarbeid. En av oppgavene gikk ut på å programmere PLS (programmerbare logiske styringer), forteller Langved. Å møte elever fra alle fylker og å se hvor mange som holder på med automatisering, var gøy. Om man har teknisk interesse så passer automatisering veldig bra, forteller Langved.

Vestfoldelev Thea Severinsen fra Horten videregående skole fikk førsteplassen i frisørfaget.

– Det var veldig gøy å vinne samtidig som at jeg ble sjokkert. Under konkurransen så la jeg merke til at de andre konkurrentene lagde helt annerledes frisyre enn hva jeg gjorde. Jeg valgte mye volum. Så da det var kåring av vinneren og de ropte opp meg, ble jeg sjokkert, forteller Severinsen.

 

Norge har et stort behov for fagarbeidere

Norge har et stort behov for fagarbeidere innenfor alle yrkesfag i framtiden. Derfor er Vestfold fylkeskommune stolte over å ha elever som gjør det så godt i konkurransen, og som kan være gode ambassadører for yrkesfag framover.

Utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson, forteller om et fylke som legger til rette for yrkesfag.

– Skole-NM handler om å formidle et budskap om at yrkesfag virkelig er noe å satse på. Når våre elever tar gull i Skole-NM, så bidrar det til omdømmebygging, og vi er svært stolte av hva de får til, sier utdanningsdirektøren. Samtidig har vi god tro på flere pallplasser i Trondheim.  

Neste uke er det Norgesmesterskap for Restaurant- og matfag i Trondheim. Konditor, servitør og kokk stiller i mesterskapet fra Vestfold Fylkeskommune.

 

Resultatene fra Skole-NM finner du her.