Lytt til tekst
SØK MENY

Skole-NM på Greveskogen vidergående skole

Bakeriet på Greveskogen videregående skole. Foto: VFK
1. og 2. april arrangeres skole-NM på Greveskogen videregående skole i restaurant- og matfag. Det kommer deltakere fra hele Norge for å konkurrere om mesterskapstitlene i fagene kokk, konditor, servitør, industriell matproduksjon, butikkslakter og baker.

Utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson er stolt over at Vestfold skal være vertskap for konkurransene.

– Dette er en god anledning til å vise fram Vestfold og én av skolene våre og slå et slag for yrkesfagene. Jeg gleder meg til å se engasjement, stå-på-vilje og motivasjon blant deltakerne, og ikke minst få en smakebit av alt det flotte som elevene kommer til å lage i løpet av mesterskapet, sier Eek Svensson.

54 deltakere skal konkurrere

Det er 54 deltakere fra til sammen ni fylker, sammen med 40 lærere, kommer til Greveskogen videregående skole neste uke.

Sammen med opplæringskontorene og andre gode samarbeidspartnere, har Vestfold fylkeskommune og Greveskogen videregående skole lagt godt til rette for en profesjonell gjennomføring av konkurransene innen restaurant- og matfagene.

Rektor Cecilie Langklep Bjørnøy forteller at forberedelsene har foregått i lang tid og at hele skolen og gode støttespillere har bidratt til at dette blir mulig.

– Vi er stolte over å få være arrangør. Konkurranse som metode i opplæringen er spennende. Vi gleder oss til å se høy aktivitet og mange inspirerte og motiverte ungdommer som konkurrerer, sier Langklep Bjørnøy.

Hun ønsker både konkurrenter, dommere, medelever og støtteapparat velkommen til skolen.

Det er Jirawan Maneesai og Nina Oppberget fra Greveskogen videregående skole som representerer Vestfold i restaurant- og matfag. 

Program

Det er laget et godt program for dagene. Se vedlagt program for detaljer.

Her er en kort oversikt over konkurransene:

Mandag 1. april:

Bakerfaget: kl. 13:00

Konditorfaget: kl. 13:00

Kokkefaget: kl. 13:00 

Servitørfaget: kl. 13:00

 

Tirsdag 2. april:

Konditorfaget: kl. 06:45 og kl. 12:15

Kokkefaget: kl. 06:45 og kl. 12:15

Servitørfaget: kl. 06:45 og kl. 12:15

Industriell matproduksjon: kl. 12:15

Butikkslakterfaget: kl. 12:15

Les mer om skole-NM her. 

Her er programmet.