Lytt til tekst
SØK MENY

Mestermøte

Gullvinnere: Dominik Ciesla og Bendik Johan Langved (begge deltok i automatisering lag), utdanningsdirektør Lisbeth Eek Svensson, Thea Severinsen (frisør) og Jonas Kihle Vermelid (industriell næringsmiddelproduksjon). Foto: Marita Nilsen / VFK
I årets Skole-NM var det totalt 17 elever fra Vestfold som deltok. Fire av dem tok gullet med seg hjem til Vestfold.

Vestfold fylkeskommune samlet de fire gullvinnerne fra årets Skole-NM til et møte med en stolt utdanningsdirektør.

Mesterne møtes

Utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson er stolt over hva de fire gullvinnerne fra Vestfold har fått til.

– Deltakerne har representert videregående opplæring i Vestfold på en meget god måte. De har fått fine erfaringer fra skole-NM som de kan ta med seg videre i sin opplæring, forteller utdanningsdirektøren.

Gullvinnerne fra Vestfold var duoen Bendik Johan Langved og Dominic Ciesla fra Sandefjord videregående skole innen faget automatisering. Vestfoldelev Thea Severinsen fra Horten videregående skole fikk førsteplassen i frisørfaget og Jonas Kihle Vermelid tok gullet i industriell nærmiddelproduksjon.

–  Disse elvene er med på å gi yrkesfagene et realt løft. Samtidig viser det et bredt spekter av hvilke fag Vestfold og arbeidslivet har å by på, sier Eek Svensson.

Mer om utdanning:

Gratulerer gullvinnerne

Fagene elektriker, automatisering, industrimekaniker, sveising, bilfag-lette kjøretøy, frisør, mediegrafiker, design og søm, interiør og utstillingsdesign, tømrer og anleggsmaskinfører var representert i Skole-NM.

Vestfold fylkeskommune og utdanningsdirektøren ønsker å gratulere alle deltakerne i Skole-NM og spesielt til gullvinnerne, og samtidig rette en stor takk til medarbeiderne og ledere som legger til rette for elevenes deltakelse.

– Vi er stolte over årets resultat og håper å stille minst like sterkt til neste år, med Vestfoldelvene i front. Det er et stort behov for flere fagarbeidere i tiden fremover, forteller utdanningsdirektøren.

Gullvinnerne med sine ledsagere fra skolen.