Lytt til tekst
SØK MENY

Rekordmange flyr fra Torp

Torp Sandefjord Lufthavn er den flyplassen i Norge som for tiden har størst vekst. Foto: Dag G. Nordsveen
Den positive utviklingen for Torp Sandefjord Lufthavn fortsetter, og det har aldri før vært flere reisende enn i år. Passasjerveksten i juli var på 4,2 % sammenlignet med samme måned i 2017.

Totalt reiste 213 273 passasjerer til/fra Torp i juli. Dette er den beste juli noensinne og et høyeste antall reisende for en måned i Torps historie, ifølge ferske tall fra flyplassen. I årets første sju måneder har 1 206 226 passasjerer reist til/fra Torp, en vekst på 8,4 % i forhold til samme periode i fjor. Dette gjør Torp til den flyplassen i Norge som for tiden har størst vekst.

- Det er bare å gratulere alle ansatte på Torp for den jobben de gjør hver dag for å befeste flyplassens stilling som én av de viktigste faktorene til vekst i vår region. Denne veksten blir lagt merke til nasjonalt og vi kan alle være stolte av resultatene, sier Rune Hogsnes (H), fylkesordfører i Vestfold.

Vestfold fylkeskommune er én av tre eiere av Torp Sandefjord Lufthavn AS. Hovedmotivet til fylkeskommunen med å være eier av lufthavnen er å få en utvikling av lufthavnen som dekker næringslivets og andre reisendes behov for en regional flyplass.