Lytt til tekst
SØK MENY

Programmet for Litteraturuka er klart

Gå direkte til

4. november åpner den 22. utgaven av Litteraturuka i Vestfold, og nå er programmet klart. Med økt internasjonalt fokus og stor tematisk bredde har barn og voksne i hele fylket mye å se frem til.
Standup og boksignering med Are Kalvø er noe av det du kan oppleve under Litteraturuka i Vestfold.

Mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger venter publikum når Litteraturuka arrangeres i perioden 4. – 10. november. Både lokale, nasjonale og internasjonale navn er å finne på programmet. I biblioteker, kulturhus, kirker og på mange andre arenaer spredt over hele fylket, legges det til rette for å skape gode litteraturmøter en hele uke til ende.

Forfattere fra 12 land

Årets Litteraturuke har det mest internasjonale programmet i festivalens historie hittil.

- Vi har i år forfattere fra 12 land fra flere verdensdeler med oss. Vi får blant annet møte Hallgrimur Helgason, en av Islands fremste prosaister, lyrikere og dramatikere, og Judith Hermann, regnet som en av Tysklands beste og mest stilsikre forfattere. Vi ser også frem til å høre Gunel Movlud som kom til Norge i 2016 som Friby-forfatter, etter å ha blitt utsatt for offentlig sjikane og dødstrusler, forteller festivalsjef Steinar Engeland, fra Vestfold fylkeskommune.

Det er også flere kjente norske forfatternavn i årets program, blant andre Dag Solstad, Ingvar Ambjørnsen, Are Kalvø, Vigdis Hjorth og Jah Mehlum. Publikum får også møte lokale forfatterstemmer som krimforfatter Jørn Lier Horst og nylig Litteraturpris-vinner Marta Breen.

Litteratur til folket

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009.

- Målet er å skape gode litterære opplevelser for innbyggerne i hele fylket. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som møteplasser for litteratur og kultur. Litteraturuka skal være en festival med lav terskel for deltakelse og høy kvalitet på alle arrangementene, sier Engeland.

Årets Litteraturuke blir den siste som arrangeres i Vestfold fylke, siden Vestfold og Telemark blir ett fylke fra 2020.

- Gjennom fylkessammenslåingen åpner det seg nye og spennende muligheter både for oss som arrangør og for publikum. Vi gleder oss allerede til å ta fatt på arbeidet med å utforme neste års arrangement, i det som blir et enda mer omfangsrikt litterært fylke.

I løpet av Litteraturuka deles også Vestfolds litteraturpris 2019 og Riksmålsforbundets litteraturpriser ut. Mange av arrangementene under Litteraturuka har gratis inngang, og det er et eget program for barn og ungdom.
 
Se hele programmet for Litteraturuka i Vestfold her

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?