Lytt til tekst
SØK MENY

Her er programmet for Litteraturuka 2018

Litteraturuka arrangeres over hele Vestfold - i biblioteker, kulturhus, kirker og på andre arenaer.
Nysgjerrig på hvilke godbiter årets utgave av Litteraturuka i Vestfold inneholder? Et variert program med opplesninger, foredrag og forestillinger venter voksne, barn og ungdom over hele Vestfold.

Litteraturuka i Vestfold arrangeres i år for 21. gang. Fra 5.-11. november blir det over 50 litteraturarrangementer med nesten 100 aktører spredt over hele fylket. I biblioteker, kulturhus, kirker og på andre arenaer blir det gode litteraturmøter. Her finner du programmet.

- I år kan vi friste med hele tre tidligere vinnere av Nordisk Råds litteraturpris - fra tre land, og én av årets nominerte. Under festivalen blir det utdeling av ytterligere tre litterære priser: Vestfolds litteraturpris, Ambjørnsenprisen og Riksmålsforbundets litteraturpris, sier Steinar Engeland, ansvarlig for Litteraturuka i Vestfold fylkeskommune.

Vestfold fylkeskommune drifter Litteraturuka i Vestfold, med Vestfold fylkesbibliotek som teknisk og kunstnerisk tilrettelegger. 

- Vestfold fylkeskommune ønsker å skape gode litterære opplevelser for innbyggere over hele Vestfold. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som de gode møteplassene for litteratur og kulturarrangementer. Litteraturuka skal være en litteraturfestival med lav terskel for publikumsdeltakelse og høy kvalitet på alle arrangementene, sier Engeland.

Velg dine godbiter fra programmet!

En rekke kjente navn står på årets program: Gunnar Staalesen, Lars Lillo-Stenberg, Harald Eia, Nils Brenna, Gro Dahle, Knut Nærum og Gert Nygårdshaug for å nevne noen.

Det blir også åpning av Friby Horten og Friby Larvik, med besøk av den svenske forfatteren Mustafa Can.

Mange av arrangementene under Litteraturuka har gratis inngang, og det er et eget program for barn og ungdom.

Her finner du hele programmet for Litteraturuka i Vestfold