Lytt til tekst
SØK MENY

Fylkespolitikerne fikk omvisning på vår nye skole

Fylkesutvalgets medlemmer på nye Horten videregående skole. Foto: VFK
Horten videregående skole er innflyttingsklar, og i dag fikk flere Vestfold-politikere en omvisning på den nybygde skolen.

Det var fylkesutvalget, hovedutvalget for utdanning og yrkesopplæringsnemnda som var på omvisning, og fylkesordføreren var imponert over bygget.

– Nye Horten videregående skole er et miljø- og læringsprosjekt fylkespolitikerne kan være stolte av. Dette er fremtiden, og noe elever og lærere har fortjent, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Se bildene fra nye Horten videregående skole her. 

 

Vestfold fylkeskommune eier nå bygget

Tirsdag 11. juni var en merkedag i Horten videregående skole sin historie. Veidekke overrakte skolen til Vestfold fylkeskommune og skolen kan nå rigge seg til rette for et nytt skoleår.

Gisle Birkeland er rektor på Horten videregående skole og gleder seg over rekordgod søking til kommende skoleår.

– Det er mange spente elever som venter på skolestarten 19. august. Det å bygge en ny videregående skole med ambisiøse målsettinger som Horten videregående skole, har vært et svært spennende prosjekt. Det startet i 2015 med at Vestfold skulle bli det grønneste fylket i Norge og at Horten videregående skole skulle bli bygget med 40 prosent reduksjon av klimagasser, sier Birkeland.

20 tonn med eiketrapp

Birkeland synes det er veldig fint med et slikt engasjement politikerne har vist for skolen siden starten.

– Det er veldig fint å kunne ha ambisiøse politikere på besøk og vise hvor flott skolen har blitt. Vi snakker om verdens mest miljøvennlige offentlig byggeprosjekt. Utmerkelsen ble gitt på Breeam Awards i London i januar, sier rektoren.

Den gitte prisen henger meget høyt i byggebransjen og har allerede gitt skolen og fylkeskommunen mye oppmerksomhet fra hele Norge. Noe som har fått stor oppmerksomhet er en 20 tonns spiraltrapp som er plassert midt i bygget, laget i heltre og designet av en lokal kunstner.

– Stor honnør til de som har stått for gjennomføring av bygget. Til og med listene ser helt strøkne ut, og arbeidet er gjort på sitt aller beste helt på detaljnivå. En ting er å vedta, en annen ting er å gjennomføre, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Se tidlinjen til den nye skolen her. 

Mandag 2. september er det offisiell åpning for nye Horten videregående skole.