Lytt til tekst
SØK MENY

- Slampoesi har vært min redning

Sofie Frost: Fremførte på poesiseminaret i Larvik som er starten på poesifestivalen 2018. Foto: VFK / Marita Nilsen
Vestfold fylkeskommune har ansvar for årets poesifestival 2018 som i dag har hatt en pangstart med poesiseminar som en poetisk og faglig forsmak på festivalen.

Dette er tredje året poesifestivalen i Larvik blir arrangert av Vestfold fylkeskommune og samarbeidspartner Larvik kommune.

Årets poesifestival løfter for første gang fram filmer inspirert av poesi og poeter. Festivaldørene i dag med et program fullt av opplevelser som kan passe for alle som er opptatt av poesi.

Et program inkludert bakoversveis

Aase Wivestad jobber som rådgiver ved Vestfold fylkesbibliotek, og har gledet seg til endelig å vise programmet for årets poesiseminar.

– Seminaret gir faglig innsikt når det kommer til poesi. Vi ønsker å meddele formen på poesi og hvordan ord, tanker og følelser kan uttrykkes gjennom poesi. Når jeg tenker på min opplevelse med poesi så har poesi mange former som vi ønsker å vie med seminarets program, forteller Aase.

Forfatter og journalist Tom Stalsberg åpnet Vestfold fylkeskommunes arrangement med flere poetiske innspill.

– Jeg synes musikktekster og poesi blir for mye vanilje. Det skal lukte skittent og det skal være alvor i bunnen for at du skal være morsom, forklarer Stalsberg.

Sofie Frost slamet til

Som finalist i Norske Talenter 2018, Norgesmester og nordisk mester i slampoesi, finalist i Skamløsprisen 2017 og nominert til Jenteprisen i 2017 var det ingen tvil om at slampoet Sofie Frost ble den utpekte til å avslutte seminaret med et poesipang.

– Slampoesi har vært min redning for å uttrykke meg selv om mine følelser. Da jeg sto på scenen å skulle fremføre mitt aller første dikt, var første gang jeg følte at jeg klarte å uttrykke meg på min måte og mine betingelser. Dette diktet ble senere filmet i samarbeid med NRK, forteller Frost.

Arrangør Wivestad er svært fornøyd med å få aktuelle Sofie Frost på programmet.

– Hun er en modig dame når det gjelder å få frem det sårbare. Hun har gått igjennom utrolig mye, og hun har klart å reise seg igjen gjennom bruk av poesi. At du vinner Nordisk Mesterskap i slampoesi med en meetoo-tekst, er ingen selvfølge, avslutter Wivestad.