Lytt til tekst
SØK MENY

Nominert til internasjonal pris

Fellesarealer ved nye Horten videregående skole Foto: LINK Arkitektur
Nye Horten vgs. er nominert til prestisjefylte BREEAM Awards 2019 i kategorien beste offentlige byggeprosjekt. Utdeling av prisen skjer i London 4. mars.

– Dette er en viktig nominasjon som befester nye Horten videregående skole som pioneerprosjekt innen klima, energi og miljø i sterk konkurranse med store, internasjonale aktører. Nominasjonen synliggjør samtidig at Vestfold fylkeskommunes er sitt samfunnsansvar bevisst, og at eiendomsutvikling er en viktig brikke i det helhetlige arbeidet. Dette kan vi være stolte av, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

BREEAM Awards er en utmerkelse til bærekraftig eiendomsutvikling som tar helhetlig ansvar for fremtiden. Byggeprosjekter fra hele verden kan nomineres.

– Nominasjonen anerkjenner at Vestfold fylkeskommune som byggherre og Veidekke som totalentreprenør for prosjektet har et svært høyt nivå på prosjektledelse, kravspesifikasjoner, prosjektering og selve byggingen, sier eiendomssjef Christian Thorsen Egeberg i Vestfold fylkeskommune.

Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg

I mai 2018 kom sertifikatet som bekreftet at prosjekt nye Horten videregående skole oppnår sertifiseringsnivået BREEAM Outstanding for design- og prosjekteringsfasen. Skolen bygges som plusshus og blir Norges høyest miljøklassifiserte utdanningsbygg.

– Bruken av BREEAM som et miljøsertifiseringssystem har hatt positive konsekvenser utover konstruktive og operasjonelle miljøfordeler. Det har også gitt oss som byggherre en grundig kvalitetssikring innen materiallevering, sertifisert montering, helse- og sikkerhet på byggeplass samt dokumentasjon av materialisert levering. BREEAM er dermed både et miljøsertifiseringssystem og et kvalitetssikringssystem, sier Thorsen Egeberg.

– BREEAM garanterer en forutsigbar og bevisst beslutningstaking og byggeprosess, basert på objektive og bærekraftige kriterier. BREEAM sikrer at fagpersonell, kunde og brukere blir tatt vare på uten å gå på kompromiss med miljøet, sier Anette Nihlén Moritz, miljøsjef i Veidekke Entreprenør AS

Flere priser og nominasjoner

Prosjektet har tidligligere blitt nominert og vunnet flere klima- og miljøpriser. I oktober 2017 ble den nye skolen nominert og ble med til sluttrunden i "Årets lokale klimatiltak 2017" i regi av KS Kommunesektorens organisasjon og Miljøstiftelsen ZERO.

I November samme år vant prosjektet «Veidekkes miljøpris» for sine ambisiøse miljø- og klimamål.

Klar til skolestart i 2019

Prosjektet er godt i rute til å bli klar til skolestart i 2019. Nye Horten videregående skole blir på 18 000 kvadratmeter fordelt over fire etasjer. Bygget blir tilpasset ca. 1200 elever og 200 ansatte.

Når nye Horten videregående skole er ferdig vil fylkeskommunen ha investert nærmere 3 milliarder kroner i bygg de siste 10 årene.

Utdelingen av BREEAM Awards 2019 skjer i London 4. mars.

Nøkkelinfo

  • 18 000 m2
  • 1 200 elever
  • 200 ansatte
  • Breeam-NOR Outstanding
  • Plusshus, produserer mer energi enn det forbruker
  • 40 % klimagassreduksjon
  • Totalentreprenør er Veidekke Entreprenør AS