Lytt til tekst
SØK MENY

Nå blir det billigere å ta bussen til og fra toget

Nå kan reisende kjøpe et billigere 30 dagers periodekort for buss i Vestfold og Telemark i Vy-appen og dermed ha alle reisebevis i en app. Foto: Dag G. Nordsveen
Hver dag setter mange seg i bilen og kjører til og fra togstasjonen. Et nytt billettsamarbeid mellom Vestfold kollektivtrafikk, Farte i Telemark og Vy gjør det både billigere og enklere å velge bussen.

Nå kan reisende kjøpe et billigere 30 dagers periodekort for buss i Vestfold og Telemark i Vy-appen og dermed ha alle reisebevis i en app.

- Vi har et godt busstilbud til mange av stasjonene i regionen som vi ønsker at enda flere skal benytte seg av, sier fylkesordfører Rune Hogsnes i Vestfold.

Han får støtte av fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid: - Dette samarbeidet er et viktig tiltak for nettopp det, at bussen blir det naturlige og rimeligste valget til og fra stasjonen.

Enklere å reise kollektivt

Vestfold kollektivtrafikk, som er eid av Vestfold fylkeskommune, og Farte (Telemark fylkeskommune), har inngått en avtale med Vy om et billettsamarbeid for at det skal bli lettere å velge en mer miljøvennlig reise i vår region.

- Vi tror pendlerne vil sette pris på at man nå kan kjøpe hele reisen i én app. Jo enklere det blir å reise kollektivt, jo flere vil reise miljøvennlig og ta bussen til og fra togstasjonene istedenfor å for eksempel sette seg i bilen, sier Trond Myhre, markedsdirektør i Vestfold kollektivtrafikk.

- I Vy jobber vi hver dag for å finne de gode og miljøvennlige kundeløsningene, når det gjelder selve reisen og hvordan du bestiller, betaler og får informasjon om reisen din. Samarbeid er viktig for å finne disse løsningene og vi glade for kunne tilby bussbilletter i appen vår, slik at du finner det du trenger på ett sted, sier Sigurd Bay, kommersiell direktør i Vy.

Fakta om periodebilletten i Vestfold

Når du kjøper en 30 dagers periodebillett i Vy-appen til/fra togstasjonene i Vestfold (gjelder også Drammen stasjon), får du mulighet til å kjøpe tilleggsproduktet Vestfoldkortet for kr. 500,-. Med dette produktet kan du reise så mye du ønsker med lokalbussene i hele Vestfold. Ett ordinært Vestfoldkort Voksen koster 740,- så du sparer 240,- pr. mnd.

Student:

Er du student, kan du kjøpe tilleggsproduktet Vestfoldkortet Student for 300,- i Vy-appen. Et ordinært Vestfoldkort, UngVoksen (20-29 år), koster 430,- så da vil spare 130,- pr. mnd.

Fakta om periodebilletten i Telemark

Grenland:

Når du kjøper en 30 dagers periodebillett i Vy-appen til/fra togstasjonene Skien og Porsgrunn så får du mulighet til å kjøpe tilleggsproduktet Buss Grenl. Notodden for kr. 300,- og da vil du spare 100,- pr. mnd. og kan reise med alle lokalbusser i Grenland.

Notodden: 

Når du kjøper en 30 dagers periodebillett i Vy-appen for reise på Bratsbergbanen til/fra Notodden stasjon så får du mulighet til å kjøpe tilleggsproduktet Buss Grenl. Notodden til kr. 300,- og da vil du spare 490,- pr. mnd. og kan reise med alle lokalbusser i Notodden-område, også til/fra Nordagutu stasjon.

Student Grenland og Notodden: 

Er du student kan du kjøpe tilleggsproduktet Buss Grenl. Notodden Student for 150,- i Vy-appen. Ordinært koster Periodebillett 30 dager på buss 465,- kroner for studenter i Notodden-området, 300,- i Grenland. En student vil da spare 150,- pr mnd. (Grenland) og 315,- pr. mnd. (Notodden), og kan benyttes på alle lokalbusser i Grenland og Notodden-området. Også med buss til/fra Nordagutu stasjon.

Emneord: Samferdsel