Lytt til tekst
SØK MENY

Mentalt løft for Vestfoldbibliotekene

Besøk: Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik er et av bibliotekene som blir vist under Det 76. norske bibliotekmøte. Foto: VFK
Med 13 folkebibliotek eid av Vestfold-kommunene og 10 videregående skolebibliotek har Vestfold fylkeskommune har et tett samarbeid mellom alle bibliotekene.

Under Det 76. norske bibliotekmøte ble to av Vestfolds skolebibliotek vist. Sandefjord videregående skole og Thor Heyerdahl videregående skole tok imot bibliotekentusiaster og deltakere for å vise deres møteplass.  

 

Vestfoldbibliotekene som merkevare

Fylkesbiblioteksjef i Vestfold fylkeskommune, Mette Gjerdrum, ønsker å fronte at "Vestfoldbibliotekene" er en merkevare og et synlig tegn på at Vestfold fylkeskommune har et tett samarbeid mellom alle bibliotekene i Vestfold.

– Både folkebibliotekene og vgs-bibliotekene samarbeider. Vestfoldbibliotekene jobber kontinuerlig med utvikling av nye og bedre bibliotektjenester blant annet gjennom samdriftsløsninger, prosjekter og kompetanseheving, sier Gjerdrum.

 

Skolebibliotek som fungerer

Avdelingsleder på Thor Heyerdahl videregående skolebibliotek, Janne M. Fiske, ønsker å vise fram et bibliotek som er godt brukt av elever og ansatte og som betyr mye faglig og sosialt for elevene.

– Vi ønsker at de besøkende skal få et lite innblikk i hvordan et skolebibliotek kan se ut og fungere, fortelle om hvordan vi jobber og tilrettelegger som pedagogisk støttefunksjon i skolen og hvordan vi er tett på og ser elevene i den skolehverdagen de står i, forteller Fiske.

 

 

 

Emneord: Fylkesbibliotek