Lytt til tekst
SØK MENY

Lørdag er nasjonal bibliotekdag

- Vi er stolte av samarbeidet og delingskulturen mellom Vestfold fylkesbibliotek og bibliotekene i kommunene. Dette gjør det mulig å gi innbyggerne et godt og bredt tilbud i bibliotekene, sier fylkesbiblioteksjef Mette Gjerdrum.
1. september er den nasjonale bibliotekdagen, og fylkeskommunen benytter anledningen til å fremheve det gode samarbeidet mellom bibliotekene i Vestfold, på tvers av kommunegrenser.

Vestfoldbibliotekene er fellesnavnet for alle folkebibliotekene i Vestfold, med flere felles tjenester og løsninger. Samarbeidet mellom Vestfold fylkesbibliotek og bibliotekene i kommunene er tett.

- Vi er stolte av samarbeidet og delingskulturen. Dette gjør det mulig å gi innbyggerne et godt og bredt tilbud i bibliotekene. Jeg tenker på fellesprosjekter som Litteraturuka i Vestfold og Sommerles-kampanjen. Jeg vil også trekke fram våre felles nettsider som representerer tilbudet i fylket på en helhetlig måte, sier fylkesbiblioteksjef Mette Kristin Gjerdrum i Vestfold fylkeskommune.

Mennesker møter muligheter

Arbeidet med Vestfoldbibliotekene er forankret i Bibliotekplan Vestfold, en felles plan for utvikling av folkebibliotekene i samarbeid med fylkesbiblioteket i Vestfold. Planen er vedtatt av fylkestinget, og løfter fram visjonen mennesker møter muligheter.

- Vestfoldbibliotekene skal være enda mer synlige og tilgjengelige i årene framover. Bibliotekene har alltid vært demokratiske institusjoner, som skal virke utjevnende i samfunnet. Biblioteket betyr mye for mange. Vestfoldbibliotekene vil fortsette å jobbe bredt og etter visjonen mennesker møter muligheter, sier Gjerdrum.

Hva har biblioteket betydd for tre av fylkespolitikerne

Vestfoldbibliotekene har laget en film i anledning nasjonal biblioteksdag, der tre fylkespolitikere snakker om hva biblioteket har betydd for dem - fylkesordfører Rune Hogsnes (H), hovedutvalgsleder Frode Hestnes (FrP) og hovedutvalgsleder Ellen Eriksen (FrP):

Markerer nasjonal bibliotekdag over hele landet

Nasjonal bibliotekdag er 1. september hvert år. Nasjonal bibliotekdag ble for første gang arrangert i 2015. Hensikten er å skape oppmerksomhet rundt bibliotek, både for våre folkevalgte og borgere.

Nasjonal bibliotekdag skal løfte frem alle typer bibliotek, alt fra små skolebibliotek til Nasjonalbiblioteket – fra heldigitale bibliotek til bokkassen i barnehagen.

Dagen markeres i folkebibliotek, skolebibliotek, fagbibliotek og bevegelige bibliotek. Initiativtaker er Norsk Bibliotekforening.

Slik markerer noen av Vestfoldbibliotekene nasjonal bibliotekdag

  • Larvik bibliotek har Endeling lørdag! med perling som aktivitet, og kl. 12.00 blir det eventyrstund for barna. Biblioteket serverer saft + gjennom dagen.
  • I Horten bibliotek er det «gebyramnesti» og biblioteket byr på Twist i skranken.
  • Hof og Holmestrand bibliotek viser den samme familieforestillingen: «Hokus og Pokus, bli med og syng!» med Siw Elena Skinnemoen. Forestillingen begynner kl. 12 i Holmestrand og kl. 15 i Hof. Det er første gang i Hof biblioteks historie at det vises en lørdagsforestilling for barn.
Emneord: Fylkesbibliotek