Lytt til tekst
SØK MENY

Stig Aasvik tildeles Vestfolds Litteraturpris for 2018

Han tildeles Vestfolds Litteraturpris for sitt samlede forfatterskap og sin unike stemme i norsk samtidslitteratur.

Prisen består av et stipend på kr 25.000 og et verk av en vestfoldkunstner. Utdelingen skjer 5. november kl 19.00 i Tønsberg og Færder bibliotek under åpningsforestillingen for Litteraturuka i Vestfold 2018.

  - Juryen gleder seg over å tildele prisen til Stig Aasvik. Forfatterskapet hans er ikke stort i omfang, men representerer en unik stemme som virkelig setter Vestfold på kartet i samtidslitteraturen. For juryen er det viktig å ikke begrense Vestfolds Litteraturpris til å være en heder for lang og tro tjeneste, men at den også går til forfattere som har det meste av forfatterskapet foran seg, sier juryleder Ellen Eriksen.

Stig Aasvik blir sammenlignet med Karl Ove Knausgård i sin skrivestil, og har fått gode kritikker for sine siste to bøker Lofotveggen og Ordføreren i Oslo. Aasvik er født 16. mars 1970, opprinnelig fra Horten og er nå bosatt i Oslo. 

Bak seg har han følgende bøker:

2018: Ordføreren i Oslo

2017: Lofotveggen

2012: Indre anliggender

2006: Costa Blanca

2004: Den elektriske elefanten Stig Aasvik var også medforfatter av håndballprofil Heidi Løke sin bok Gi aldri opp!

Aasvik er høyt aktet blant sine forfatterkolleger. Forfatteren Tore Rem har sagt om Aasvik: – Her fant jeg ganske enkelt noe nytt i verden. Jeg er blitt fanget inn av en personlig tankestrøm som produserer stadig nye innsikter, nye vittigheter, stadig mer lengsel. Noe er meg fremmed, mye er gjenkjennelig. Men jeg merker at jeg bare vil høre mer.

Juryen som har tildelt Aasvik denne prisen består av: Ellen Eriksen (leder) Fredrik Wandrup Aase Wivestad Brit Døvle-Larssen Solveig Brandal