Lytt til tekst
SØK MENY

Byr på film, musikk og slampoesi

Fra 8.-10. juni går Larvik poesifestival av stabelen for tredje gang, og på flere steder i Larvik blir det festivalstemning for alle som vil oppleve noe nytt. Foto: VFK / Charlotte N. Erikstad
Årets poesifestival løfter for første gang fram filmer inspirert av poesi og poeter. Festivaldørene åpner til helgen med et program fullt av poesiopplevelser som kan passe for alle.

Fra 8.-10. juni går Larvik poesifestival av stabelen for tredje gang. På flere steder i Larvik blir det festivalstemning. Folk skal få komme tett på forfatterne, få lytte til, lese og se poesi. Det blir debatt og konserter, slampoesi og poesigudstjeneste, utstilling og seminar.

- Vi ønsker å gjøre poesien tilgjengelig for et bredere publikum. Poesi er for alle og den finnes overalt rundt oss – i filmer, i musikk og i sosiale medier. På årets festival løfter vi for første gang fram filmer inspirert av poesi og poeter, og publikum kan glede seg til filmer fra fem verdensdeler. Og så får vi besøk av regjerende norgesmester og verdensmester i slampoesi. Det blir et mestermøte av de sjeldne! sier festivalsjef Steinar Engeland i Vestfold fylkeskommune.

Overraskelser og litt bakoversveis

Poesifestivalen arrangeres av Vestfold fylkeskommune og Larvik kommune, og er et ledd i satsningen med å gjøre Larvik til en poesihovedstad.

- Dette er en nasjonal begivenhet, for en poesifestival med et slikt trykk på programmet er særegent. Her ligger det mange opplevelser og venter for den som vil oppleve noe nytt. Det trengs ingen forkunnskaper, og man kommer langt med et åpent sinn. Dette blir avdeling for overraskelser og litt bakoversveis, sier Engeland om festivalprogrammet.

Festivalen begynner med et poesiseminar på fredag, og fortsetter på lørdag og søndag, både dag og kveld. Les hele festivalprogrammet.

Noen høydepunkter fra programmet:

  • Et filmprogram med poesi som går gjennom hele helga – med kortfilmer og lengre filmer.

  • Late Night Poetry: Slampoesi (lørdag kl. 22, Larvik Mikrobryggeri) -- Regjerende norgesmester Sofie Frost og regjerende verdensmester Evelyn Rasmussen entrer scenen denne kvelden i slampoesiens tegn. Slampoesi forener det tradisjonelle diktet med lyd, engasjement og kroppslig nærvær. Den er et møte mellom stand up, rap, skuespill og litteratur.

  • Poesi & snakk: Sanglyrikk (lørdag kl. 18, Sanden Scene, Bølgen) -- Med tildelingen av Nobels Litteraturpris til Bob Dylan i 2016 ble sanglyrikken tatt inn i det gode selskap. Men hva slags sjanger er det egentlig? Snakken ledes av Håvard Rem, som har skrevet tekster blant annet for Moren Harket og Kaizers Orchestra.

Få mer informasjon om Larvik poesifestival på Facebook