Lytt til tekst
SØK MENY

Lærlingstafett for andre året

Bilde: F.v. Trygve Egenes, Øyvind S. Hagen, Harald Olsen, Vivil Hunding Strømme og Rune Hogsnes
Fredag 16. juni ble stafettpinnen delt ut til næringslivet

Fylkesordfører Rune Hogsnes delte fredag ut stafettpinnen for lærlingstafetten for andre året på rad. Det var NHO ved Vivil Hunding Strømme som mottok stafettpinnen og sammen med LO ved Harald Olsen sendte den videre til to av medlemsbedriftene, Quality Hotell Tønsberg ved Øyvind S. Hagen og H. Henriksen ved Trygve Egenes.

Bidrar til at du beveger deg inn i morgendagen

– Lærlingene bidrar til at du beveger deg inn i morgendagen og ikke blir stående i gårsdagen, sier Øyvind S. Hagen, direktør ved Quality Hotell Tønsberg. De har til enhver tid åtte til ti lærlinger inne i sin bedrift. H. Henriksen har til enhver tid to lærlinger i sin bedrift.

Lærlingstafetten skal gå gjennom Vestfold-samfunnet for å motivere bedrifter og arbeidsplasser til å ta imot lærlinger. Fylkesordfører Rune Hogsnes startet stafetten fredag 16. juni kl. 11.30 på Quality Hotel Oseberg i Tønsberg. Det skjedde i forbindelse med et seminar for Vestfold fylkeskommunes yrkesopplæringsnemnd og partene i samfunnskontrakten for flere læreplasser.

– Jeg har fått tilbakemeldinger fra flere bedrifter som har tatt inn lærlinger og som har sagt at dette kun var positivt. Det har noe med bevisstgjøring av hvordan en utfører arbeidsoppgaver, sier fylkesordfører Rune Hogsnes.

Gir verdiskaping å ansette ungdom

Vivil Hunding Strømme, leder i yrkesopplæringsnemnda og rådgiver i NHO Vestfold oppfordrer alle bedrifter til å ta inn lærlinger i sin bedrift.

– Jeg syns alle voksne i arbeidslivet bør ta inn over seg at hundrevis av ungdommer har valgt å ta yrkesfag – i fag som nettopp bransjen ønsker seg faglært arbeidskraft innenfor. Det gir verdiskaping å ansette ungdom, på mange måter, sier Vivil Hunding Strømme.

– Vi håper våre medlemsbedrifter i større grad spør oss om lærlinger og hvor de kan finne lærlinger, for vi vet godt hvor de er, sier Vivil Hunding Strømme.

Pr. 15. juni 2017 står 476 uten lærlingplass i Vestfold. I fjor på samme tidspunkt var det 530 søkere uten lærlingplass i Vestfold. I fjor var seks bedrifter med på lærlingstafetten: fylkesmannen, NAV, DSB, Helfo, BSA og Sykehuset i Vestfold.

Mer informasjon om hvordan du kan bli lærebedrift finner du her

Fullstendig oversikt over ledige lærlinger finner du her

Flere mangler læreplass


Se oversikt over noen av yrkene hvor søkere til opplæring i bedrift ikke har fått læreplass:

  • 20 barne- og ungdomsarbeidere (til barnehager, skolefritidsordninger, assistenter i skole og lignende)
  • 56 helsefagarbeidere
  • 27 IKT-service, 8 logistikkfag, 4 sjåfør, 6 kontor og administrasjonsfag, 10 Resepsjonsfag
  • 23 søkere innen anleggsgartner, anleggsmaskin- og vei og  anleggsfagene
  • 20 søkere til dataelektroniker
  • 16 automatisering, 30 elektriker, 3 energimontør
  • 30 tømrer/byggfag, 4 vei og anlegg
  • 25 bilfag (lette, tunge, skade, lakk etc.)
Emneord: Utdanning