Lytt til tekst
SØK MENY

Kunnskap og musikk i samme rom

JÅNG: Over 500 lærlinger og lærekandidater møttes på festival. Foto: VFK
JÅNG – verdens første festival for lærlinger og lærekandidater i Vestfold. Målet med festivalen er å sette fokus på lærlinger, øke stoltheten til yrkesfag og å kunne bidra til rekrutteringen til yrkesfagene.

Torsdag 25. april arrangerte Vestfold Fylkeskommune i samarbeid med Tønsberg Sentrum og Pulserende Kystperle en festival for lærlinger i Vestfold.

Arrangementet fant sted på Støperiet i Tønsberg. Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner kom på besøk og det var konsert med OnklP.

Kunnskaps- og integreringsminister på festivalen

Leder av hovedutvalget for utdanning, Frode Hestnes (FrP) deltok i sofaprat med kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner under festivalen.

– Arbeidsmarkedet i Vestfold melder om stort behov for lærlinger og fagfolk. Det er mange spennende jobbmuligheter etter fullført fagbrev, sier Hestnes.

Kristina Rabe er fagopplæringssjef i Vestfold fylkeskommune og har lenge jobbet for å få til et arrangement for lærlinger i Vestfold.

Hva kan Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner bidra med på en slik festival?

– Det er spesielt hyggelig at sentrale politikere kommer og kaster glans over arrangementet! Det viser hvor viktig yrkesfaglig utdanningsvalg er i det norske samfunnet. Vi har behov for et stort antall nyutdannede fagfolk i Vestfold og i Norge, sier Rabe

Vil du bli lærebedrift?

Arena for 600 lærlinger

Med 2200 lærlinger og lærekandidater i Vestfold var det nærmere 600 som tok seg tid til å komme på JÅNG.

– Festivalen er en del av handlingsplanen til strategiplanen for videregående opplæring i Vestfold. Festivalen gir lærlinger i Vestfold mulighet til å møte hverandre på tvers av fagfelt. Mange lærlinger er eneste lærling på sin arbeidsplass. Dette er en arena for å treffe andre lærlinger.

Til tross for at arrangementet er gratis for lærlingene, er festivaldagen fylt med flere kjendisbesøk, workshops og gratis mat og drikke.

– Spesielt bra er det at vi har samarbeidet med den kulturelle skolesekken (DKS). Slik fikk vi også artisten OnkelP til å opptre på JÅNG-festivalen, forteller Rabe.

Strategiplan for videregående opplæring i Vestfold 2017 – 2022.

Handlingsplanen 2018 – 2019

Bilder fra JÅNG

Emneord: Utdanning Kultur