Lytt til tekst
SØK MENY

Ny idrettshall i Sandefjord

2700 kvadratmeter: Sandefjord videregående skole feirer en splitter ny idretthall på 2700 kvadratmeter. Foto: VFK / Marita Nilsen
Sandefjord videregående skole får splitter ny idrettshall på 2700 kvadratmeter. Vestfold fylkeskommune arrangerer i dag kranselag for å markere at bygget er tett.

Et bygg på 2700 kvadratmeter

Fylkestinget vedtok i 2016 at Sandefjord videregående skole skulle få ny idrettshall. Forprosjektet var påbegynt i 2017 og anbudet gikk ut i september 2017.

Reidar Bjørge Andersen fra Vestfold fylkeskommune er prosjektleder for den nye idrettshallen på Sandefjord videregående skole.

– Vestfold fylkeskommune er byggherren i dette byggeprosjektet. Det er fylkespolitikerne som har besluttet og bevilget 60 millioner kroner til gjennomføring av den nye idrettshallen, sier prosjektlederen.

Den nye idrettshallen er 1525 kvadratmeter og hele bygget er på totalt 2700 kvadratmeter.

– Det var et stort behov for nye hall, forteller prosjektlederen. Det har vært god medvirkning fra lærere og elevrepresentanter fra skolen gjennom hele forprosjekt- og prosjektfasen, så dette fortjener de. 

 

 

Ferdig til jul

Idrettshallen er ferdigstilt til jul, og kan tas i bruk fra februar av. Prosjektlederen takker for et velfungerende samarbeid gjennom hele byggeprosessen.

– For det første har framdriftsplanen holdt seg hele veien. Hallen er bygd med massiv trekonstruksjoner, som har vært viktig i dette prosjektet. Byggearbeidene fra Betonmast Telemark har gjort jobbet smertefritt. Så entreprenøren fortjener mye skryt for det gode arbeidet som er gjort, sier Andersen.  

Hvorfor trengte Sandefjord videregående skole en ny idrettshall?

– Fordi det ikke er kapasitet på skolens gamle idrettshall. Idrettshallen i Bugårdsparken i Sandefjord har blitt leid inn. Det var på tide og stort behov for ny hall som nå endelig er på plass, avslutter prosjektlederen.

Kranselag

  • Kranselag er en fest for arbeiderne på arbeidsplassen når bygget de jobber på er tett.
  • Gammel tradisjon at byggherren spanderer fest på byggearbeiderne.
  • Feires når gulv, vegg og tak er tett.
  • Blir markert ved at det heises opp krans eller busk på taket.
  • Byggherren må invitere til kranseskål for at ikke kransen byttes ut med en filledukke.

Kilde: Reidar Bjørge Andersen (prosjektleder)