Lytt til tekst
SØK MENY

– Samtale som virkemiddel

Fagdagen: Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Tom Erlend Skaug om karriereveiledning. Foto: VFK
Onsdag 23. oktober var statssekretær i Kunnskapsdepartementet i Sandefjord for å formidle hvor viktig karriereveiledning er for hver enkelt og for å kunne ta riktige valg senere i livet.

– Elevene må være rustet for hvordan de ønsker at veien skal gå videre i livet. Karriereveiledning er viktig i dagens samfunn og for vår nye region. Denne fagdagen er med på å hjelpe elevene i riktig retning, sier leder av hovedutvalget for utdanning i Vestfold fylkeskommune, Frode G. Hestnes.

Hvert år arrangerer Vestfold fylkeskommune i samarbeid med Karrieresenteret Vestfold, Ungt Entreprenørskap, yrkesfag Vestfold, Rådgiverforum, NHO Vestfold og Telemark og LO Vestfold fagkonferanse 2019 – karriereveiledning.

Fagkonferansen arrangeres for 6. gang i Vestfold, og er for alle som er involvert i karriereveiledning.

Statssekretæren om karriereveilending

Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Tom Erlend Skaug, tar turen for å snakke om en bedre og mer helhetlig karriereveiledning.

Utdanningsdirektør i Vestfold fylkeskommune, Lisbeth Eek Svensson, er glad for å kunne samle alle som jobber i karriereveiledningsfeltet.

– Karriereveiledning er blitt mer og mer viktig i dagens samfunn. Det handler om å sette hver enkelt av oss i stand til å ta gode valg og mestre utfordringene som vi møter i livet, både personlig og karrieremessig, sier Eek Svensson.

Det deltar over 170 deltakere fra ungdomsskoler, videregående skoler, arbeidsinkluderingsbedrifter, opplæringskontor, NAV, Opplæringstjenesten og Ungt Entreprenørskap.

Program med kjent innhold

På agendaen blir det blant annet én lege som vil snakke om viktigheten av kommunikasjon og én rakettforsker som vil snakke om kulturelt mangfold.

– Det er flott å kunne gi deltakerne en dag med påfyll av foredrag av svært god kvalitet og med spennende temaer, sier utdanningsdirektøren.

Bilder

Emneord: Utdanning