Lytt til tekst
SØK MENY

Vestfold og Telemark i felles IT-verden

IT-miljøet i de to fylkeskommunene har bygd felles plattform for nye Vestfold og Telemark fylkeskommune. Nå er de klare for å hjelpe 20 000 brukere inn på plattformen. Foto: VTFK
Første helgen i august smelter Vestfold og Telemark fylkeskommuner sammen til ett felles IT-rike. – Dette er en forberedelse til regionreformen fra 1 januar. Vi gjør dette allerede nå for å unngå problemer midt i skoleåret, sier prosjektlederne Pernille Tolsrød og Susanna Nilsson.

Drøye 20 000 berørte får nye brukerkontoer og epost-adresser fra mandag 5 august. Ellers skal ikke brukerne merke store endringer nå, men fortsatt fungere stort sett som før i hver av fylkeskommunene. – Vi har bygd «grunnmur, vegger og tak» for den nye organisasjonen, og utover høsten skal dette fylles med fagsystemer og innhold, forklarer prosjektlederne.

«Månelanding»

Det er en omfattende jobb som er gjort. – For oss som jobber med IT, er dette vår «månelanding» i forbindelse med regionreformen, sier de to IT-sjefene Ole Wiik og Jens Bonde Rydhagen. Det er lagt ned titusenvis av arbeidstimer siden i fjor høst. Dedikerte IT-medarbeidere har tilpasset ferien, brukt helger og kvelder for å få alt på plass.

– Det vi har oppnådd, er først og fremst forenklinger for brukerne og bedre muligheter til digital samhandling. Ellers er det ryddet og etablert nødvendige kommunikasjonslinjer og sikkerhet.

Først ute

Vestfold og Telemark er førstemann ut blant reformfylkene med å ha en felles IT-plattform på plass. - Samarbeidet har fungert over all forventning. Både IT-sjefene og prosjektlederne fullroser IT-medarbeiderne i de to fylkene for helhjertet felles innsats. – Samarbeidsånden har vært helt påtakelig. Alle har stått sammen og hatt fokus på den nye fylkeskommunen, sier de.

Egen kompetanse

Økonomisk sett er arbeidet gjennomført innenfor eksisterende budsjettrammer i de to fylkeskommunene. Kostnaden har i all hovedsak handlet om arbeidstimer. De to fylkeskommunene har begge solid IT-kompetanse internt, og omleggingen er gjort med egne krefter.

– Men det kommer nok noen merkostnader seinere når kontraktene om fagsystemer er fornyet, sier IT-sjefene.

Imponert

– Jeg er enormt imponert over jobben som er gjort, og måten det er jobbet på. Den nye fylkeskommunen får særdeles sterk og dedikert IT-kompetanse i organisasjonen sin. Det vil både den nye fylkeskommunen og den nye regionen få mye glede av framover, sier påtroppende utviklingsleder Hege Glenna, som har ansvaret for brukerbehov, digitalisering og kommunikasjon nye Vestfold og Telemark fylkeskommune.