Lytt til tekst
SØK MENY

Gratis buss i Vestfold på valgdagene

Foto: Knut Opeide
I år blir det gratis å ta bussen til valglokalene i Vestfold. Alle som skal avgi sin stemme i kommune- og fylkestingsvalget, kan ta rutebussen med valgkortet som gratisbillett.

Busstilbudet gjelder på de ordinære bussavgangene i hele Vestfold søndag 8. september og mandag 9. september. Telemark har innført den samme ordning for sine innbyggere.

- Det at folk stemmer, er viktig. Vi skal gi vårt lille bidrag til at det blir enklere å komme seg til valglokalene. Vi sørger nå for at alle i nye Vestfold og Telemark får det samme tilbudet, sier Hans Hilding Hønsvall, hovedutvalgsleder for samferdsel og areal i Vestfold fylkeskommune.

Vedtaket om gratis buss på valgdagene ble enstemmig vedtatt av hovedutvalget for samferdsel og areal i Vestfold fylkeskommune i tirsdagens møte.

Både valgkort på papir og digitalt valgkort kan brukes som billett på bussen.

Trenger ikke valgkort for å stemme

Ordningen med valgkort gjelder for å få en gratis busstur til valglokalet. Det er ikke nødvendig å ha med valgkortet for å stemme. Hensikten med valgkortet er å gjøre det raskere å avgi sin stemme. De som ikke har mottatt valgkortet eller har mistet det, kan likevel møte opp i valglokalet for å stemme.

Valgkortet gjelder ikke som legitimasjon. Alle må huske å ta med legitimasjon for å stemme, og legitimasjonen må inneholde navn, fødselsdato og bilde.

Les mer om valg og fylkestingsvalget.

Emneord: Samferdsel Valg