Lytt til tekst
SØK MENY

Forsker på kjeve- og ansiktsmerter

Gå direkte til

Tannhelsetjenesten i Vestfold skal i gang med et forskningsprosjekt som omhandler ansikts- og kjevesmerter hos ungdom i Vestfold.
Anne Fykerud-Dahl forsker på ansikts- og kjevesmerter. Foto: VFK

Skal styrke kunnskap i egen sektor

Tannhelsetjenesten i Vestfold fylkeskommune skal i samarbeid med Det Odontologiske Fakultet ved Universitetet i Oslo forske på ansikt- og kjevesmerter. Tannlege Anne Fykerud-Dahl jobber på Sande tannklinikk og er ansvarlig for gjennomføring av prosjektet.

– Det er plukket ut tre årskull som skal være med i prosjektet. Undersøkelsen gennomføres når de er inne til rutinesjekk ved sin lokale tannklinikk, sier Fykerud-Dahl.

Flere studier tyder på at ungdom med ansikts- og kjevesmerter har mer psykiske plager enn andre. 

– Prosjektet skal bidra til å forebygge helseplager hos ungdom, samt styrke kunnskap i egen sektor, sier tannlegen.

Viktig for ungdom i Vestfold

Tannhelsedirektør i Vestfold fylkeskommune, Trine Orten Groven, mener praksisnær forskning er en svært viktig del av tjenesteutviklingen.

– For Vestfold fylkeskommune er det viktig å bidra til forskning for å øke kunnskap og forbedre behandling og oppfølging, sier tannhelsedirektøren. Det kommer pasientene til gode, og jeg forventer at dette prosjektet vil bidra til å forebygge plager og utvikling av kroniske smerter hos ungdom, sier tannhelsedirektøren. 

Sendt ut informasjonsbrev

Alle ungdom som får en forespørsel om å delta i prosjektet vil også få tilsendt et informasjonsbrev om prosjektet i posten. 

Ved spørsmål vedrørende prosjektet kan du henvende deg til Anne Fykerud-Dahl på telefon  33776106 eller emailadresse annef@vfk.no. 

Her finner du informasjonsbrevet. 

Vi håper så mange som mulig ønsker å delta i prosjektet.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?