Lytt til tekst
SØK MENY

Fiskesprellkurs trinn 1 for barnehager

På Fiskesprellkurs får barnehagene oppskrifter og pedagogisk materiell som kan brukes sammen med barna. Her fra Haugenstykket Barnehage, Tromsø. Foto: Simen Ørjan Bertelsen / fiskesprell.no
Arbeider du i barnehage og vil lære mer om hvordan man lager enkle sjømatretter? Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å legge til rette for at barn og unge skal spise mer sjømat.

I Fiskesprell er vi opptatt av at alle barn skal oppdage hvor godt sjømat kan være. Vi inviterer derfor ansatte i barnehager til gratis heldagskurs om barn, kosthold og sjømat.

Kursinnhold

Kurset har en teoretisk og en praktisk del. Sjømat står i fokus på kurset, knyttet opp mot temaer som et balansert kosthold, barns smaksutvikling, samt matglede og matlaging som pedagogisk aktivitet. Du får også en praktisk innføring i hvordan du kan tilberede og presentere enkle, barnevennlinge retter med fisk.

  • Kurset er gratis.
  • Det blir servert lunsj til alle kursdeltakere.
  • Vi anbefaler at barnehagen deltar med flere ansatte.

Daglig mattilbud i barnehagen

Målet for Fiskesprell er at fisk og sjømat skal inngå i det daglige mattilbudet i barnehagen og at matvarene blir en del av barnas kosthold.

Grunnlaget for kostholdet som voksen legges i barneårene. Ca 91 % av norske 1-5 åringer går i barnehage.

I løpet av en dag i barnehagen inntar barna mellom 40 og 60 % av det totale energiinntaket. Kostholdsundersøkelser har vist at norske barn spiser for mye sukker og fett og for lite frukt, grønnsaker, grovt brød, fisk og annen sjømat.

Barn og unge som spiser sjømat får mange fordeler. Sjømat er en viktig del av et balansert kosthold, som igjen er nødvendig for at kroppen skal utvikle seg normalt og holde seg frisk.

Fisk og annen sjømat er gode kilder til næringsstoffer for eksempel omega 3 og vitamin D som det ikke finnes mye av i andre matvarer.

Mer informasjon

Teorikurs: Barn, kosthold og sjømat

Praksiskurs: Sjømat i barnehagen

Fiskesprell

Mulige kursdatoer

  • 10., 11. og 12. april
  • 17., 24. og 25. april

Gi en skriftlig tilbakemelding om hvilken kursdato som passer best for deg/dere

Svarfrist: 4. april

Sted

Høgskolen i Sørøst- Norge, campus Vestfold
Raveien 215
3184 Borre

Påmelding

Anne Wang Nilsen

Kursholder for Vestfold fylkeskommune

Send e-post

Tlf: 90 05 38 64

Kontakt

Eli Haraldsen

Rådgiver folkehelse

Send e-post

Tlf: 99 04 26 01

Emneord: Folkehelse