Lytt til tekst
SØK MENY

Fiskesprellkurs for elever ved barne- og ungdomsarbeiderlinja

Foto: Simen G. Fangel / Fiskesprell.no
Fiskesprell tilbyr teoretisk og praktisk kurs om fisk og sjømat for elever ved barne- og ungdomsarbeiderlinjer (BUA)

Om kurset

Dette er et teoretisk og praktisk 5 timers kurs om fisk og sjømat i regi av Fiskesprell. Kurset retter seg mot elever som utdanner seg til barne- og ungdomsarbeidere-Vg2. Kurset består av både teori og praksis; 2 skoletimer teori først, etterfulgt av 3 klokketimer praksis.

Mange av disse elevene vil påvirke kostholdet til barn og unge gjennom senere arbeid i barnehage og skole og SFO. Kurset gir først en teoretisk innføring i hvorfor fisk og sjømat er en viktig del av et balansert kosthold. Deretter vil det være en praktisk del med tilberedning av fisk- og sjømatsretter som egner seg godt i barnehage og skole.

Kurset vektlegger matlaging som en viktig pedagogisk aktivitet i arbeidet med barn- og unge. Kurset passer bra med lærerplanens kompetansemål innen helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samhandling og yrkesutøvelse.

Bakgrunn for Fiskesprell

Barn og unge spiser generelt mindre fisk og sjømat enn hva som er anbefalt av Helsedirektoratet. Fiskesprell er et nasjonalt kostholdsprogram som har som mål å øke sjømatkonsumet blant denne gruppen. Fiskesprellkursene skal øke kunnskapen om fisk og sjømat, praktiske ferdigheter og gi inspirasjon til de som jobber med barn og unge, og barn og ungdom selv.

Råvarestøtte til BUA-arrangement

Du kan søke om råvarestøtte til BUA-arrangement etter gjennomført Fiskesprellkurs. Les mer her.

Fiskesprell

Praktisk info

Pris: Gratis
Dato: Avtales fortløpende
Hvor: På den enkelte skole

Påmelding

Anne Wang Nilsen

Kursholder for Vestfold fylkeskommune

Send e-post

Tlf: 90 05 38 64

Kontakt

Eli Haraldsen

Rådgiver folkehelse

Send e-post

Tlf: 99 04 26 01

Emneord: Folkehelse