Lytt til tekst
SØK MENY

Fem får fylkeskommunens kultur- og idrettsstipend

Skøyteløper Sofie Karoline Haugen er en av tre som får idrettsstipend
Tre idrettsutøvere og to musikere fra Vestfold tildeles 25 000 kr i stipend. - Stipendene tildeles de ypperste talentene vi har innenfor idrett og kunst i fylket, sier leder av pris- og stipendkomiteen, Ellen Eriksen.

Vestfold fylkeskommune tildeler hvert år kultur- og idrettsstipend til talentfulle kunstnere og idrettsutøvere i fylket. Fylkeskommunens pris- og stipendkomitè vedtok mandag at årets stipender skal gå til skøyteløper Sofie Karoline Haugen (Sandefjord), seiler Bjørnar Erikstad (Færder), skytter Jeanette Hegg Duestad (Re), hornist Emilie Ravn Jensen (Larvik) og cellist Anne Handeland (Færder).

Svært høyt nivå

Idrettsstipendet skal gå til videreutvikling av den enkeltes idrettslige ferdigheter, forberedelse og deltakelse i større mesterskap. Kulturstipendet skal gå til studiereiser, faglig utvikling, og andre tiltak i satsingen mot en profesjonell karriere. 

- Det har vært krevende å vurdere kandidatene opp mot hverandre, nivået er svært høyt. Stipendene tildeles de ypperste talentene vi har innenfor idrett og kunst i fylket, som med sine prestasjoner, høye ambisjoner og målrettede innsats gjør dem til forbilder og ambassadører innenfor sine kunstuttrykk og idrettsgrener, sier leder av pris- og stipendkomiteen, Ellen Eriksen.

Årets stipender er rettet mot både unge talenter og mer etablerte utøvere som har jobbet målrettet over flere år. I år kom det inn totalt 41 søknader, 23 om idrettsstipend og 18 om kulturstipend.

Selve overrekkelsen vil skje i fylkestinget 21. juni.

 

Disse mottar idrettsstipend 2018:

 

Sofie Karoline Haugen
Skøyter, 23 år, Sandefjord

Sofiehar prestert godt over tid og kjempet seg frem i en idrett som krever mye trening for å komme opp på et internasjonalt nivå. Sofie har i 2017/2018 hatt sin beste sesong: Norgesmester på 3000m og 5000m, samt bronse medalje på 1500m. I EM 2018 enkeltdistanser ble det bronse på lagsprint og 12. plass på 3000m. De gode resultatene resulterte i uttak til VM allround i Amsterdam i mars. Sofie er på landslaget i skøyter. Dette krever mye reising til konkurranser og treningssamlinger. Stipendet skal brukes til å dekke noen av kostnadene hun har når hun er ute og representerer Norge på skøytebanen. Sofie har tidligere vært med i talentprogrammet Vestfold Toppidrett.    

 

Jeanette Hegg Duestad
Skyting, 18 år, Re

Jeanettehar jobbet målrettet og systematisk over tid, og vil bli verdens beste skytter. Hun presterte på topp det siste året, både i EM og i sitt første VM der hun var med på å vinne lag-gull. Jeanette har det siste året satt fire nye norgesrekorder og vunnet store stevner som RIAC i Luxembourg og Swedish cup. Det store målet er OL i 2020. Et stipend vil være et godt bidrag til forberedelsene mot å kvalifisere seg til et OL i 2020. Jeanette er med i talentprogrammet Vestfold Toppidrett.   

   

Bjørnar Erikstad
Seiling, 37 år, Færder

Bjørnar er en av Vestfolds mest profilerte idrettsutøvere. Han har representert Norge under de paralympiske sommerleker i 2004, 2008, 2012 og 2016. I sommerlekene i 2016 i Rio fikk han også det ærefulle oppdraget med å være flaggbærer. Bjørnar Erikstad har vunnet kongepokalen, og i 2015 vant han tittelen «Årets mannlige funksjonshemmede utøver» under Idrettsgallaen 2015. Stipendet skal brukes til å dekke noen av reisekostnadene i forbindelse med EM i Kiel og VM i USA.       

 

Disse mottar kulturstipend 2018:

Emilie Ravn Jensen
Horn, 19 år, Larvik

Emilie har jobbet målrettet i flere år, og blant annet deltatt på orkesterkurs i Valdres hver sommer siden 2013. Sommeren 2016 og 2017 ble hun etter prøvespill blant nordiske talenter tatt ut til å delta på Ung Filharmoni. Hun deltok også på Ungdommens Musikkmesterskap hvor hun vant sin aldersklasse. Hun vant også «Prize of the European Union of Music Competitions for Youth (EMCY-prize), og ble belønnet med å få flere spennende spilleoppdrag. Våren 2018 er hun valgt ut til å spille på det kongelige slott under utdelingen av Kongens Fortjenestemedalje sammen med messingkvartetten hun spiller i fra Barratt Due - hvor hun er med i talentprogrammet. Nå øver hun til høgskoleprøvespill på Barratt Dues musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole, Griegakademiet og institusjoner i utlandet. Hun ønsker å bruke stipendet til musikkurs og til spilletimer med profesjonelle hornister i Norge eller i utlandet.

 

Anne Handeland
Cello, 18 år, Færder

Anne er med i talentutviklingsprogrammet (TUP) ved Norges Musikkhøgskole, og Barratt Dues musikkinstitutt. Hun har spilt cello i kulturskolen fra hun var seks år, og begynte i Vestfold ungdomsstrykerorkester (VUSO) da hun var elleve år. Her har hun vært aktiv både som utøvende cellist og som gruppeleder for celloene under flere prosjekter. Som elev ved TUP spilte hun i en strykekvartett som fikk i oppdrag å spille i foajeen før Oslo Filharmoniske Orkesters konsert i november. I høst var hun i Nepal sammen med syv andre unge musikere med støtte av de Unges Orkesterforbund (UNOF) for å spille med lokale musikere på skoler og på den norske ambassaden. Hun ønsker å bruke stipendet til sommerkurs som Kammermusikk i Stavern og Norsk Ungdomssymfoniorkester, spilletimer med profesjonelle utøvere, og til nytt instrument.